Tuur Marinus

Tuur Marinus

1981 BE

Met Tuur Marinus is wpZimmer een administratief traject gestart, gericht op het opzetten van een onafhankelijke organisatie. wpZimmer zorgt ook voor de spreiding voor de performatieve installatie Still Animals.

Tuur Marinus studeerde beeldende kunst aan de Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen) voordat hij begon als danser en choreograaf bij P.A.R.T.S. (2004-2008). Na zijn afstuderen creëerde hij de dansvoorstelling Dominos and Butterflies, met het in Brussel gevestigde danscollectief Busy Rocks. Deze voorstelling werd gespeeld in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Sindsdien heeft hij Studium (2010), Still Animals (2012), 3on3 (2014), Cyclop Project (2014) en The Workshop (2014) gemaakt. Tuur Marinus werkte ook als danser voor o.a. Vincent Dunoyer, Rosas, Zita Swoon, Theater Zuidpool en They Are Here.

De dansvoorstelling Still Animals werd later herwerkt tot een visuele installatie, die in de zomer van 2014 overal in de stad Antwerpen werd getoond.

Van 2018-2021 hebben Tuur en zijn broer Flup Marinus hun atelier in een van de gerestaureerde opslagplaatsen van wpZimmer. Daarin maken ze samen nieuw werk.