Zoeken en spelen
© Clara Hermans

PROJECT

Zoeken en spelen

Annelies Van Hullebusch ken je misschien als maakster van voorstellingen als Dorp of IN KAART. De voorbije jaren maakte ze theater dat zich oplaadt aan de dagelijkse werkelijkheid, en via objecten beelden oproept die ons een andere wereld doen betreden. Momenteel onderzoekt Annelies wat er gebeurt wanneer ze tekst als vertrekpunt neemt. Samen met Wanda Eyckerman schreef ze een verhaal. Over een huis in een bochtig straatje. Over een buurt die op het eerste zicht heel rustig lijkt, maar waar een blik op de koterijen van achtergevels een broeierige wereld opent. Over een vrouw die geknakt is. Over een duivenmelker en zijn duif.

In wpZimmer onderzoekt Annelies samen met Kaspar Schellingerhout hoe muziek en geluid dit verhaal mee tot leven kunnen brengen. Maar ook een camera, beamer en tekstprojectie maken deel uit van de speeltuin die zich rond het verhaal aan het vormen is.

Annelies Van Hullebusch

Annelies Van Hullebusch studeerde af als performer aan de Toneelacademie Maastricht in 2009. Ze is verhalenverteller en beeldend theatermaker. Ze maakte onder meer Dorp, Stad, Het is een Godswonder dat we nog leven en In kaart. Haar voorstellingen kenmerken zich door een grote liefde voor detail en verbeeldingskracht en stralen een warme oprechtheid uit. Aan de hand van objecten, kaarten, maquettes, maar evengoed interviews, hoorspelen en schetsboeken zoekt zij telkens naar de beste vorm die haar beeldende wereld nodig heeft. Daar neemt ze tijd voor. Haar werk is haar leven. Haar leven en de wereld (die haar omringt), haar werk.