Vacances Vacance

PROJECT

Vacances Vacance

Vacances Vacance is een solo, een monoloog, een dans. Ondine Cloez vertrekt vanuit het verlangen om in een studio het bijzondere gevoel te hercreëren dat ze ervaart wanneer ze vakantie heeft: een gevoel van rust en voldoening. Met een beetje overdrijving zou je kunnen zeggen dat het een staat van gratie is. Haar eerste pogingen mislukten uiteraard: werken aan vakantie is op zich al een contradictie. Maar onderweg kwam Cloez wel dansbewegingen tegen die haar dichter bij leegte, stilte, de dood en gratie brachten. En zo kwam ze via een omweg toch weer uit waar ze gestart was.

Première: 25/01/2018 – Vivat La Danse!? (Armentières)

Ondine Cloez

Ondine Cloez begon haar vorming in de klassieke dans aan het Nationaal Conservatorium van Grenoble. In 1998 vestigt ze zich in Brussel, waar ze drie jaar lang aan P.A.R.T.S. studeert. In 2002 neemt ze deel aan de vorming Ex.e.r.ce van het Centre Chorégraphique National van Montpellier. In de tussentijd werkte ze samen als danseres met Mathilde Monnier, Laurent Pichaud, Linda Samaraweerova, Marcos Simoes, Sara Manente, Jaime Llopis, Randy Carreno , Laure Bonicel, Rémy Héritier, Antoine Defoort en Halory Goerger, Grand Magasin, Rudi Van der Merwe, Jocelyn Cottencin, Ayelen Parolin, Loïc Touzé. In 2009 maakte ze samen met Sara Manente en Michiel Reynaerts de video Some Performances en een project in situ, Grand Tourist. Vacances Vacance is haar eerste eigen voorstelling.

Credits

Creatie en performance: Ondine CloezLichtontwerp: Vic GrevendonkDramaturgie en tekstadvies: Marine BestelExterne blik: Sara Manente, Sabine MacherProductie: Entropie ProductionCo-productie: CDC Ateliers de Paris (Vincennes), CCN Orléans, Le Vivat / Scène conventionnée d’Armentières, Musée de la Danse (CCN de Rennes), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Charleroi Danse, La Bellone / Maison du Spectacle (Brussel), wpZimmer (Antwerpen)Met de steun van: Gymnase - CDC Roubaix