Unbound
Thomas Lenden

PROJECT

Unbound

Unbound is een performatief onderzoek dat werkt met de transductie en perceptie van geluid en beweging, als een poging om de regulerende orde van de zintuigen te verstoren die onder het moderne kolonialisme is opgebouwd. De onderzoeksvragen spitsen zich toe op de mogelijkheden om de gaten in ons historisch geheugen te dichten, en op de manier waarop tijdsruimten en grensgebieden breken en herconfigureren bij het traceren van migratiereizen.

Met een somatische en ingebedde technofeministische benadering, ontvouwt Paula’s onderzoek zich samen met het maken van sonische apparaten, zang en beweging, het creëren van noisescapes die transparantie weigeren, en het uitrekken van het luisteren naar de glitches van vluchtende beelden. In deze praktijk streeft Paula ernaar tijd en ruimte te mengen en te verplaatsen, door trillingen, aanraking, beweging, luisteren, herinnering en anticipatie uit te breiden via de sonische materialiteit van woorden. Een poging om de hardnekkigheid van de strijd en het geheugen dat zijn/ haar geschiedenis transformeert tot een plaats van ‘nu-tijd’ aanwezig te maken.

Paula Montecinos Oliva

Paula Montecinos Oliva (zij/haar) is een Chileense performer, choreograaf en geluidskunstenaar, die werkt met klinkende relationaliteiten en gemengde tijdelijkheid, als een poging om een wereld buiten de lineaire modern-kolonialiteit opnieuw voor te stellen.

Megan Hoetger

US
Megan Hoetger is schrijver, curator, historicus en hard femme. Ze heeft een PhD in Performance Studies en is sinds 2019 programmacurator bij de Amsterdamse kunstorganisatie If I Can't Dance, I Don't Want To Be Part Of Your Revolution. Haar onderzoekspraktijk beweegt zich in en uit verschillende samenwerkingsverbanden en brengt de politieke economieën en performatieve contouren in kaart van het samenkomen in, uit en naast "officiële" kanalen voor samenkomst in de openbare ruimte tijdens en sinds de Koude Oorlog. 

Flavia Pinheiro

BR, NL
Flavia Pinheiro is choreograaf, performer en onderzoeker. Ze is afgestudeerd aan het DAS Choreography Master programma, en maakt momenteel deel uit van het DAS Third onderzoeksprogramma dat M.I.M.O.S.A ontwikkelt, met de bedoeling hegemonieën van gedachten en soorten te ontmantelen in een uitgebreide choreografische en somatische benadering. Haar onderzoek richt zich op netwerken van veerkracht en verzet tegen kennissystemen door fabulatieve speculaties rond wetenschap en technologie.