Tie-Tool

PROJECT

Tie-Tool

Onbegrip is een manier om andere werkelijkheden te onthullen en te creëren: iets anders te horen en zich voor te stellen; iets anders te interpreteren; waarnemingen naast elkaar te plaatsen; zich te verzetten tegen wat gegeven of gezegd wordt; parallelle tijdsbestekken op te bouwen. Het is de inzet van poëzie, van contrapunt, van verzet, van onzekerheid, van alternatieven en van ficties. Marcos Simoes en Pauline Brun beschouwen misverstanden in dit project als iets om over na te denken, iets waardevols. Zij zien het meer als een visueel en een choreografisch instrument dan als een onderwerp van het werk.

Wat als het misverstand de oorsprong, het beginpunt van het project is? Het mechanisme waarmee we produceren en creëren? En dat situaties en relaties bepaalt om mee te werken?

Marcos Simoes & Pauline Brun zijn bij dit project betrokken geraakt door een gelukkig misverstand en ze hebben besloten dit te omarmen door er het gereedschap en het doel van te maken dat hen bindt in deze samenwerking. Tie-Tool zijn losse stukken die van elkaar gescheiden kunnen worden en op zichzelf performatieve objecten worden. Tie-Tool kan worden uitgebreid door nieuwe uitbreidingen toe te voegen aan het oorspronkelijke formaat. Tie-Tool kan uiteindelijk ook worden gereorganiseerd, door de volgorde te veranderen en deze losstaande materialen opnieuw samen te stellen.
Deze uitbreidingen en losstaande versies zijn manieren om presentatievormen en hun interpretatie in relatie tot de verschillende contexten te heroverwegen.
Tie-Tool kan van vorm, plaats en tijd veranderen.

Marcos Simoes

Marcos Simões woont en werkt als choreograaf en performer in Brussel. Nadat hij was afgestudeerd aan Instituto Superior Técnico in Lissabon en het intensieve dansprogramma aan University Miguel Hernandez in Spanje, vervolledigde hij de post master a.p.t/A.pass in Performing Arts in Antwerpen waar hij verschillende werken en een publicatie over het concept The Laughing Body presenteerde. Als performer heeft hij al voor verschillende artiesten gewerkt, zoals Sara Manente, Kyung Ae Ro, Nada Gambier etc. en hij is een van de stichtende leden van CABRA vzw.

Pauline Brun

Choreografe, performer en beeldend kunstenaar, Pauline Brun speelt met contexten en verschillende media en verkent zo het lichaam met zelfspot en op de rand van het absurde. Opgeleid aan het Conservatoire de Nice, de Villa Arson, de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris en ex.e.r.ce aan het Centre Chorégraphique National de Montpellier, maakt ze gebruik van voorstellen tussen beeldende kunst en choreografie. Ze presenteert haar werk van performances, installaties en video's met name in het Centre George Pompidou, MAC VAL, Salon de Montrouge, MAMAC, La Station artist-run-ruimte, CND.

Credits

Creatie en performance: Marcos Simoes & Pauline Brunlicht designer: Vic Grevendonkgeluidsdesigner : Charlotte ImbautExternal eyes: Adaline Anobile & Jaime Llopis Co-productie: C-takt, Kunstencentrum BudaCo-productie (extended version): 3bisfResidentie steun: wpZimmerMet de steun van: Far°, Point éphémère and CND (Centre National de la danse)Administratie: Hiros vzwProductie losgekoppelde en uitgebreidere versie: NoSmallMess