PROJECT

They Might be Giants

Met dit solowerk zet Steven Michel zijn eerste stappen als maker/choreograaf. Centraal staat zijn fascinatie voor ritme, animatie en beeld. De solo tracht een ingebeeld universum tot leven te brengen. Michel creëert lichamelijke, ruimtelijke, tot de verbeelding sprekende beelden, die ons in een staat van verwondering brengen en die onze perceptie van wat er nu ‘werkelijk’ op de scène gebeurt door elkaar schudden. They Might Be Giants stelt zo de relatie tussen het artificiële, het natuurlijke, het levendige, het levenloze, het etherische en het monumentale in vraag.

Licht, scenografie, muziek en fysieke aanwezigheid worden gelijkwaardig behandeld om een visuele symfonie te creëren, een optische fantasie waarbij het oor kan zien en het oog kan horen. De toeschouwer wordt uitgenodigd om doorheen parallelle werelden van geluid en beeld te reizen, waar het onderscheid tussen kunst en vermaak vervaagt.

Première: 16/02/2016 – CAMPO (Gent)

Steven Michel

Na zijn afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2010 werkte Steven Michel als performer met choreografen, speelfilms en filmregisseurs zoals David Zambrano, Falk Richter, Lukas Dhont, Daniel Linehan en Maud Le Pladec a.o. Sinds zeven jaar werkt hij nauw samen met de choreograaf Jan Martens.

Parallel aan zijn carrière als performer ontwikkelt hij ook zijn eigen werk. In 2014 startte hij een onderzoek op basis van het thema 'audio-visie', de relatie tussen geluid en beeld in populaire cultuur en podiumkunsten. Dit onderzoek leidde tot de creatie van zijn solo 'They Might Be Giants' (2016). Steven werkt momenteel aan zijn aanstaande performance 'Affordable Solutions for Better Living', in samenwerking met de beeldend kunstenaar Théo Mercier. Hun werk gaat in mei 2018 in première in Annecy (FR).

Credits

Concept, regie, performance: Steven MichelScenografie: Charles&SarahMuziek: Anna MeredithProductie: Curtain Call ProductionsCoproductie: WorkspaceBrusselsMet steun van: CAMPO, TAKT Dommelhof, STUK, wpZimmer