The Underground and the Portal
Procrastinación House

PROJECT

The Underground and the Portal

Wat vinden we als we naar iets op zoek zijn? Onder deze vraag groeit, De ondergrondse en het portaal. Een plaats die nog gemaakt moet worden, nog in proces. TERRA INCOGNITA. Een plaats die ontkiemt uit een profetie. Waaruit takken groeien als kruispunten, een reeks trajecten die ontmoetingen met andere entiteiten mogelijk maken, de verbeelding activeren en andere opvattingen over relaties genereren.

Dit werk experimenteert en is gebaseerd op de creatie van een bijna fictieve, bijna reële installatie-ruimte. Waarin beweging, stem, geluid, bezoekers, toeval… fluctueren. Uit deze dubbele realiteit-fictie dimensie wordt een verhaal geboren, dat ons meeneemt naar andere plaatsen die voornamelijk mondeling en via het lichaam worden verteld. We betreden een ruimte die een andere ruimte voortbrengt, die op haar beurt een andere ruimte voortbrengt. Een plaats die meerdere geografieën presenteert.

Tijdens dit proces ontstaat ook het Procrastination House, een geheim genootschap dat verschillende mensen, geesten, boeken enz. samenbrengt. Om van uitstelgedrag een artistieke praktijk te maken, een overlevingsmiddel.

In dit nieuwe project wordt Elena vergezeld door de choreografe en beeldend kunstenaar Maïte Álvarez.

Elena Carvajal

Elena Carvajal is een danser en choreografe die tussen Brussel en Spanje woont. Haar werk zweeft ergens tussen choreografie en beeldende kunst, gewijd aan de dialoog binnen het schrijven van de ruimte en de taal van de beweging. Door onderzoek naar nieuwe vormen van dramaturgie en door een methodologie die gebaseerd is op experiment, ontwikkelt ze een bijzonder universum dat schommelt tussen realiteit en fictie, waarbij ze ervaringen genereert die de toeschouwer vrij kan creëren vanuit zijn of haar eigen relatie met de wereld.

Maïte Álvarez

Maïte Alvarez is een choreografe en beeldend kunstenaar gevestigd in Brussel. Haar werk verkent de overeenkomsten tussen dans en grafiek. Ze beschouwt choreografie als een ruimte om lichamen te schrijven en ze ziet, in beeld en grafiek, de pure potentie van beweging. Ze presenteerde haar eerste tentoonstelling in 2014, Paraboles Chorégraphiques, in het FRAC Nord-Pas de Calais, vervolgens in 2016 in het Centre Chorégraphique National d'Orléans, onder leiding van Josef Nadj.

Credits

With the support of : : Spanish Embassy in Belgium, Le Delta - Province de Namur, Kunstencentrum Buda, Kortrijk - Belgium, Centre Culturel Tour à Plomb, city of Brussels, NauEstruch, factory for the creation of live arts. Sabadell. Barcelona