The Power Plant Do it With Others

PROJECT

The Power Plant Do it With Others

Kan kracht een bron zijn die nooit verloren gaat als we van de ene bron naar de andere gaan?

Het Power Plant Do It With Others onderzoek zoekt naar de – superkrachten van binnenuit -, door te onderzoeken hoe aardse en kosmische lichaamstechnologieën levende materie transmuteren in meer levende materie om energie op te wekken.

Tijdens deze residentie zal The Power Plant haar sci-fi bestanden uitbreiden door aspecten van het bubble-ponics systeem te ontwikkelen, dat zich richt op het collectiviseren van het extatische binnen een trans-materieel off-the-grid dorp. Atomaire en moleculaire verstrengelingen tussen lichamen zichtbaar maken door hallucinogene neurotransmitters op te wekken en transdimensionale reizen aan te bieden om te shapeshiften en op te laden.

Tijdens de residentie bij wpZimmer in de zomer van 2023 zal Isabel samenwerken met scenograaf en ontwerper Marzia Dalfini; en danser en choreograaf en craniosacraal therapeut Agnes Schneidewind; en Nora Allegaert master student in Autonomous Design Kask.

Isabel Burr Raty

Isabel Burr Raty is een performance- en installatiekunstenaar, docent, sporadisch curator en seksueel Kung Fu-coach, met een activistische achtergrond als filmmaker bij de Rapa Nui en de Mapuche in Chili. In alle takken van haar werk is ze geïnteresseerd in de kieren tussen het organische en het synthetische, tussen de niet-gelicentieerde kennis van minderheidsgroepen en de officiële feiten.