The History of Korean Western Theatre (werktitel)
© Choy Jongoh

PROJECT

The History of Korean Western Theatre (werktitel)

The History of Korean Western Theatre is het laatste luik van de Hamartia trilogie. Deze trilogie thematiseert hoe ons onomkeerbare verleden zijn sporen nalaat in de toekomst. Sinds 2014 is Jaha Koo met dit onderzoek bezig.

Militaire Stijl, Imperialisme, Post-Kolonialisme, Patriarchaat, Hiërachie, Materialisme, Kapitalisme, Totalitarisme, High Tech, Maatschappij door Mannen gedomineerd, Feudalisme, Cultureel Imperialisme, Amerikanisering, Dictatuur, …
Dit zijn de sleutelwoorden van het Moderne Confucianisme en Zuid-Korea. Jaha wil een barst creëren in dit Modern Confucianisme omdat hij het vrij belangrijk acht voor de internationale samenleving.

Dit nieuw project richt zich op drie onderwerpen: de identiteit van het Koreaanse theater, de irrationaliteit van de Koreaanse nieuwe religie en het onderwijssysteem van Korea. Tegelijkertijd wil Jaha zijn artistieke praktijk verder ontwikkelen door een nieuwe vorm te creëren: een intellectuele audiovisuele performance.

Jaha Koo

1984 KR
Jaha Koo (°1984) is een Zuid-Koreaanse theatermaker en componist. In zijn werk onderzoekt hij de performativiteit van multimedia en brengt hij op ingenieuze wijze muziek, videomateriaal, tekst en installatie samen op de scène. Zijn voorstellingen zijn doorweven van politiek, geschiedenis en persoonlijke bekommernissen.

Sinds 2014 werkt Jaha Koo aan zijn Hamartia Trilogy, waarin hij focust op hoe ons onomkeerbare verleden zijn sporen nalaat in de toekomst. Het eerste deel van de trilogie, Lolling and Rolling (2015), ging in première bij het Zürcher Theater Spektakel. Daarna volgde Cuckoo (2017), dat voor het eerst gepresenteerd werd op het Steirischer Herbst Festival en nadien ook in CAMPO te zien was. Op dit moment werkt Koo aan het laatste deel van de trilogie, The History of Korean Western Theatre (werktitel). Deze voorstelling maakt hij in CAMPO en zal in 2020 in première gaan.

Jaha Koo volgde de opleiding Theaterstudies aan de Korea National University of Arts en ging nadien studeren aan DasArts in Amsterdam. Naast zijn theaterwerk is hij ook bezig met een muzikaal project onder de naam GuJAHA. Zijn EP Copper and Oyster verscheen in 2015.

Credits

Creatie en spel: Jaha KooScenografie, video en ondertitels: Eunkyung JeongUitvoerend producent: CAMPO