The Hide Show
© Lara Barsacq & Gaël Santisteva

PROJECT

The Hide Show

Er zijn sommige dingen die we verbergen, enkel om ze meer in de verf te zetten’

Om een podiumervaring op te wekken moet een performer vaak beroep doen op artificiële kunstgrepen zoals maskers, kostuum, rekwisieten, vreemdsoortig gedrag of een markante rol. Maar door dat te doen verdwijnt de performer zelf vaak naar de achtergrond, als toneelknecht van de representatie die hij opwekt. In hoeverre verschuilen we ons achter deze actie of uiteenzetting? Wie zit er waarijk achter de glitterjurk, de rook en de pluimen?

In hun nieuwe performance ‘The Hide Show‘ belichten Lara Barsacq & Gaël Santisteva de achterkant van het spektakel. Acties en rekwisieten worden ingezet om de persoon zichtbaar te maken die zich achter de rook, pruik, of make-up bevindt, dansend, vertellend, goochelend, met momenten zelfs indrukwekkend. Net in de aaneenschakeling van die pogingen, geslaagd of net briljant falend, onthult zich langzaam één ding: de persoon achter de façade.

Lara Barsacq

1974 FR, BE
Lara Barsacq is danseres en performer, ze studeerde en werkte aanvankelijk in Parijs maar woont nu in Brussel. Ze werkte samen met diverse artiesten uit de dans-, theater- en filmwereld. Ze speelde en danste onder meer bij Batsheva Dance company, Jean-marc Heim, Guillerme Bothelo, Lies Pauwels, Ben Benaouisse, Tristero, Jerome Bel, Les Ballets C de la B, Le GdRa, Sarah Vanhee and Benny Claessens. Lara creëert haar eigen choregrafisch werk in samenwerking met Gaël Santisteva.

Gaël Santisteva

FR, BE
Gaël Santisteva studeerde aan Ecole Nationale de Cirque de Rosny-sous-bois en the Centre National des Arts du Cirque (CNAC), waar hij het oeuvre van de choreografen François Verret, Guy Alloucherie, and José Montalvo leerde kennen. Sinds 2002 heeft hij gewerkt met Koen Augustijnen/Les Ballets C. de la B., Jean-Marc Heim, Philippe Decouflé, en Lara Barsacq. Santisteva is gevestigd in Brussel.