The hero’s journey of Anastácia

PROJECT

The hero’s journey of Anastácia

Met “The hero’s Journey of Anastácia” werkt Carolina Maciel de França aan een podiumkunst productie op het snijvlak van tekst, dans en muziek. Dit werk neemt de Braziliaanse mythische figuur die Escrava Anastacia als beginpunt.

Als narratief volgen de makers de theorie van literatuurwetenschapper Joseph Campbell ‘The Hero’s Journey’, die 17 stappen voorstelt die alle mythen gemeen hebben. Carolina voegt daar nog een laag aan toe en werkt ook met de tetralemma-theorie, die voortkomt uit een 3000 jaar oude Indische theorie om de heldin vanuit een ander complex perspectief te bekijken. Tijdens de creatie periode laten ze deze complexiteit terugkomen in de tekst, maar ook in sfeer/muziek en choreografie.

Carolina Maciel de França

1986 BR, BE, NL
Carolina Maciel de França (she/her) is a writer, artist and advisor. She graduated as a literary translator and worked as an intercultural activist before adding art as a form. Currently, Carolina is a guest lecturer at KASK Drama as well as creator, writer & performer of theatre performance The Hero’s Journey of Anastácia.