The Heroic Moment
(c) kristiina mannikko

PROJECT

The Heroic Moment

The Heroic Moment is een solovoorstelling die kijkt naar heldenmoed en de manier waarop helden tot stand komen. Door de kunst van het vertellen te vieren, neemt The Heroic Moment ons mee op een reis waarbij fictie en feit beginnen te vervagen terwijl we ons bewegen tussen autobiografie en de wereld van verbeelding en fantasie.

Het werk combineert theater en dans en brengt beweging in dialoog met tekst en schrift. Lichtontwerp en kostuumontwerp zijn een integraal deel van de voorstelling en in een dynamische relatie met de artiest en het podium.

Geïnspireerd door Joseph Campbell’s The Hero with Thousand Faces kijkt het stuk naar de constructie van een archetypisch heldenverhaal in relatie tot hedendaagse heroïsche figuren zoals de superhelden van stripboeken. De voorstelling omvat zowel de tragedie als de komedie van heldenmoed en viert de optie van falen en anti-heroïsme.

Anne Pajunen

Anne Pajunen is een acteur, danser en choreograaf die werkzaam is in Brussel, Londen en Helsinki. Haar werk beweegt zich tussen dans en theater en concentreert zich op de dialoog tussen tekst en beweging. In 2017 studeerde ze af met een MA in acteren aan the Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Daarvoor studeerde ze aan de Theateracademie van Finland (MA in dans) en zat ze in de onderzoekscyclus van P.A.R.T.S. Als performer werkte ze samen met Alexandra Bachzetsis, Jan Fabre, Kendell Geers, Daniel Linehal, Tino Sehgal, Jeremy Shaw, Elodie Pong. Ze is een van de stichtende leden van het Londense theatercollectief Psychopomp! waarin ze werkt als als acteur en bewegingsregisseur. Anne is momenteel haar eigen werk aan het ontwikkelen en haar solo The Heroic Moment gaat in september 2018 in première in Zodiak-Centre for New Dance (FI).

Credits

Choreography and performance: Anne PajunenDirector: Sini PesonenLight Design: Jenni PystynenCostume Design: Suvi MatinaroProduction: Zodiak / Center for New DanceResidencies: Zodiak / Center for New Dance (FI), wpZimmer (BE), Kutomo Ehkä-tuotanto (FI)