The Heroic Moment
(c) kristiina mannikko

PROJECT

The Heroic Moment

In haar nieuw soloproject The Heroic Moment onderzoekt de Finse choreografe Anne Pajunen het begrip heldendom en de manier waarop helden worden gecreëerd. Wat maakt iemand tot een held? Hoe word je er een? Door middel van een herevaluatie van het verleden wordt de voorstelling een lofzang op de verbeelding van de toekomst, op de hoop en angst voor het heden en op de belofte van een andere wereld. Vanuit kinderherinneringen en de sociale realiteit, en doorheen de lens van fictie en poëzie, onderzoekt The Heroic Moment verschillende vertellingen rond ideeën over de toekomst.

Première: Zodiak Center for New Dance (FI), maart 2016

Anne Pajunen

Anne Pajunen is een acteur, danser en choreograaf die werkzaam is in Brussel, Londen en Helsinki. Haar werk beweegt zich tussen dans en theater en concentreert zich op de dialoog tussen tekst en beweging. In 2017 studeerde ze af met een MA in acteren aan the Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Daarvoor studeerde ze aan de Theateracademie van Finland (MA in dans) en zat ze in de onderzoekscyclus van P.A.R.T.S. Als performer werkte ze samen met Alexandra Bachzetsis, Jan Fabre, Kendell Geers, Daniel Linehal, Tino Sehgal, Jeremy Shaw, Elodie Pong. Ze is een van de stichtende leden van het Londense theatercollectief Psychopomp! waarin ze werkt als als acteur en bewegingsregisseur. Anne is momenteel haar eigen werk aan het ontwikkelen en haar solo The Heroic Moment gaat in september 2018 in première in Zodiak-Centre for New Dance (FI).

Credits

Choreography en uitvoering: Anne PajunenCoproductie: Zodiak Center for New Dance (FI)Ondersteuning: wpZimmer (BE), Tanzhaus Zürich (CH), MDT Stockholm (SE)