The Act of Dying

PROJECT

The Act of Dying

The Act of Dying wordt een voorstelling waarin drie spelers op zoek gaan naar de ultieme vrijheid eigen aan tal van animatiefiguren: na een ronduit gewelddadige dood te sterven, opnieuw te verrijzen. Zowel ‘geweld als ‘de dood’ zijn, wegens hun reële onmogelijkheid, problematische concepten om in het theater binnen te brengen. De polen gaan op zoek naar de taal van de exploderende acteur, naar het moment waarin hilariteit en afschuw met elkaar samenvallen.

Toonmoment: vrijdag 17 feb – 14:00 – wpZimmer
Première: 30/03/2017 – Vooruit (Gent)

de polen

BE
de polen is een in 2016 opgericht collectief bestaande uit Kobe Chielens, Geert Belpaeme, Lieselotte De Keyzer en Bosse Provoost. Voortvloeiend uit een eerdere samenwerking Herberg, een locatievoorstelling, is dit collectief ook een voortzetting en uitbreiding van de samenwerking tussen Kobe en Bosse, die in 2016 op ITs Festival Amsterdam en Theater Aan Zee drie prijzen wonnen met Moore Bacon!, een solo van/voor Kobe.

Credits

Concept & regie: Bosse ProvoostCast: Kobe Chielens, Geert Belpaeme & Lieselotte De KeyzerDramaturgie: Mats Van HerrewegheScenografie: Sibran SampersProductie: de polenCoproductie: Vooruit, Toneelhuis, Buda & wpZimmerMet de steun van: Muziektheater LOD & De Werf