PROJECT

Slogan for Modern Times

‘Gebeurt dit echt? Wat is dit? Hoe kunnen we beschrijven wat er gebeurt als we niet weten wat het is? Hoe ervaren we een ruimte die zich voortdurend ontmantelt?’ Twee performers onderzoeken het moment dat voorafgaat aan het moment waarop de dingen benoemd en geïdentificeerd worden: die seconden net voor de inslag, het ‘nu’ dat het volgende ‘nu’ voorafgaat. Hoe lang kunnen we verblijven bij dit ongedefinieerde iets voor we het benoemen?

Vickers en Hákonardóttir zijn gefascineerd door outcasts en door vreemde lichamelijke connecties, en breken een lans voor het ’tussenin’, voor het onbenoemde en voor lichamen, objecten en handelingen die ons zowel beangstigen als aantrekken. Met Slogan for Modern Times willen ze ruimte creëren voor fantasie en het onverwachte, en inspelen op de guilty pleasure en aangename perversie die we stiekem allemaal koesteren.

Try-out: 3 mei 2015 – OpenHuis in wpZimmer
Première: 28 & 29 mei 2015 – Monty

Katie Vickers

Katie Vickers werkt als danser en choreograaf in Brussel. Ze studeerde podiumkunsten aan de Ohio State University en volgde daarna een opleiding dans en choreografie aan P.A.R.T.S. Ze danste voor en samen met Benjamin Vandewalle, Vera Tussing, Martin Nachbar, Daniel Linehan, en recent was ze gast artiest bij Cullberg Ballet's Figure a Sea, in een choreografie van Deborah Hay. Ze stelde internationaal workshops samen en stond aan de basis van de Mercersburg Academy Summer Program for Dance and Theatre in de VS en Practicing Performance aan The Ohio State University.

Inga Huld Hákonardóttir

Inga Huld Hákonardóttir werd geboren op Höfn in Ijsland en woont en werkt nu in Brussel. Na haar afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2014 heeft ze gewerkt in de podiumkunsten als performer, danser en choreograaf.

Als medemaker en performer werkte Inga samen met Eleanor Bauer en componist Chris Peck in de hedendaagse musical MEYOUCYCLE. Ze danste voor Salva Sanchis in zijn meest recente werk Islands and Radical Light en speelde mee/werkte mee aan het project Ballet Mekanique samen met het hedendaagse muziek ensemble ICTUS en GAME (Ghent Advanced Master Ensemble). Ze speelt ook mee in Traces, een werk van Rósa Ómarsdóttir. Inga creëerde verscheidene werken in verschillende samenwerkingsverbanden en heeft vaak met Rósa Ómarsdóttir samengewerkt. Hun werk bestaat uit The Valley, Wilhelm Scream en Da Da Dans; in opdracht voor het IJslands Dansgezelschap. Met Katie Vickers heeft ze Slogan For Modern Times gemaakt en in trio met Rebecca Stillman We will have had darker futures. In 2019 ging ze in première met Against The Sunset.

Credits

Choreografie, spel, scenografie en muziek: Inga Huld Hákonardóttir & Kathryn VickersCoaching: Eleanor Bauer, Vlad IonescuLichtontwerp: Joris De BollePhotografie: Bart GrietensUitvoerend producent: Kosmonaut ProductionCoproductie: Monty & P.A.R.T.S.Met de steun van: wpZimmer & School van Gaasbeek