She Can Borrow My Body If She Needs
She Can Borrow My Body If She Needs

PROJECT

She Can Borrow My Body If She Needs

“She Can Borrow My Body If She Needs” komt voort uit een ervaring van seksueel geweld, de internalisering ervan en de koestering binnen een vriendschap. Het komt ook voort uit de steunstructuur die is opgebouwd rond de verwoording van dit seksueel geweld, de samenwerking als duo en het onderzoeken van de multipliciteit bij het bestuderen van een enkele gebeurtenis en de nasleep ervan.

Isobel en Biljana werken al sinds 2019 samen terwijl ze kracht opbouwen, leren luisteren en spreken met elkaar terwijl het project haar uiteindelijke vorm krijgt. “She Can Borrow My Body If She Needs’ wil vrouwelijke ervaringen met elkaar in verband brengen: persoonlijke ervaringen, ervaringen van anderen en ervaringen via de media/representatie. Dit werk, gemaakt voor het theater, is bedoeld om de moeilijke handeling van het verzamelen van iemands verhaal te ensceneren, door onderweg lichamen te lenen.

Deze kwesties zijn diep weerspiegeld in onze huidige tijd, vooral in een post #metoo, blacklivesmatter, wereld, waar identiteitspolitiek een grote rol speelt. Hoe verhouden lichamen zich tot andere lichamen en via welke waarden en machtssystemen? Laten we leren het beter te doen. Laten we achteruit lopen naar de toekomst, het verleden onder ogen zien terwijl we vooruit gaan.

Biljana Radinoska

1988 MK
Biljana Radinoska is een theaterregisseur/dramaturg uit Macedonië met een speciale interesse in het herinterpreteren van klassieke verhalen, het gebruik van objecten op het toneel en het creëren van toneelontmoetingen die spelen met het sublieme en het unheimliche. Biljana studeerde in 2018 af aan Das Theatre, Amsterdam.

Isobel Dryburgh

1987 NZ, NL
Isobel Dryburgh is een curator, schrijver en medewerker, geboren in Aotearoa (Nieuw Zeeland) en woont momenteel in Amsterdam. Haar werk speelt zich vaak af in theater en performancecontexten, terwijl haar achtergrond ligt in de beeldende kunst (maken en organiseren). Ze studeerde in 2018 af aan DasTheater, Amsterdam.