Raw Tender (werktitel)

PROJECT

Raw Tender (werktitel)

Tijdens haar residentie bij wpZimmer werkte Kinga zowel aan een technisch en visueel onderzoek voor haar BRUT project dat in maart 2024 in première gaat, als aan de ontwikkeling van een nieuw werk ‘Raw Tender’ dat in opdracht van Marres, huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht, werd gemaakt.

Voor ‘Raw Tender’ nodigde Jaczewska Agnese Forlani, Italiaanse danseres en textielmaakster, uit om het werk samen te ontwikkelen. ‘Raw tender’ (werktitel) kijkt naar het moederlijke en het huiselijke. Het is een directe reactie op het gedicht ‘mothers’ dat Jaczewska dit najaar schreef. Jaczewska en Forlani werkten aan het ontwikkelen van een dialoog tussen het functionele en het emotionele, tussen beweging en textiel en hun eigen ervaringen als moeder en kind.

Kinga Jaczewska

Kinga Jaczewska is een Poolse performer en maker. Ze studeerde aan de London Contemporary Dance School, de Northern School of Contemporary Dance en P.A.R.T.S., waar ze afstudeerde in 2012. Ze was te zien in het werk van onder meer Karl Van Welden en Andros Zins-Browne, en ontwikkelt momenteel haar eigen werk. Kinga wil onze aandacht vestigen op processen en op wat gebeurt ‘tussenin’, tussen wat we zien als belangrijke punten of specifieke gebeurtenissen.