PRL

PROJECT

PRL

Van 6 tot 12 april en van 4 tot 10 mei 2015 is de Poolse danseres en choreografe Kinga Jaczewska te gast in ons atelier. Ze is op dit moment in volle onderzoeksfase voor haar nieuwe voorstelling PRL.

PRL (Polish Random Leisures) is geïnspireerd op een intrigerende en turbulente fase van de Poolse geschiedenis: de periode tussen 1952 en 1989, gekenmerkt door contradicties en bekend als het communistische tijdperk van de Volksrepubliek Polen. In de voorstelling wil Jaczewska onderzoeken hoe dit politiek systeem – en meer bepaald de houding van dit systeem tegenover zijn burgers – invloed heeft gehad op en geresulteerd heeft in de geglobaliseerde en kapitalistische maatschappij van vandaag. Jaczewska wil haar persoonlijke geschiedenis (gaande van familieanekdotes tot de brede politieke context van de afgelopen decennia) delen met haar publiek, zowel op persoonlijk als op universeel-menselijk niveau. Ze hoopt op die manier de communistische cultuur en zijn typische intermenselijke relaties in verband te brengen met haar individuele achtergrond, die zijn wortels heeft in zowel het communistische als het kapitalistische systeem.

Kinga Jaczewska

Kinga Jaczewska is een Poolse performer en maker. Ze studeerde aan de London Contemporary Dance School, de Northern School of Contemporary Dance en P.A.R.T.S., waar ze afstudeerde in 2012. Ze was te zien in het werk van onder meer Karl Van Welden en Andros Zins-Browne, en ontwikkelt momenteel haar eigen werk. Kinga wil onze aandacht vestigen op processen en op wat gebeurt ‘tussenin’, tussen wat we zien als belangrijke punten of specifieke gebeurtenissen.