Poetry Exercises
© Florian Kraus

PROJECT

Poetry Exercises

Hoe kunnen onze taal en de handeling van luisteren ons met elkaar verbinden en met de wereld rondom ons verhouden?

The Poetry Exercises focust op vormen van de orale taal waarvoor in het dagelijkse werkleven geen tijd wordt vrij gemaakt. Drie performers staan voor de moeilijke taak om hun gedachten en ervaringen op scène te formuleren en zo hun kwetsbaarheid aan het licht te brengen. Door middel van taal onderzoeken ze hun omgeving door die waar te nemen. In samenwerking met een geluidsontwerper gaan ze op zoek naar de facetten van de taal die verder gaan dan de efficiënte overdracht van informatie door het ontwikkelen van speelse taaloefeningen en spelletjes.

Ze focussen op de herhalingen, melodieën, ritmes en de korrel van de stem in de taal…

Marialena Marouda

Marialena Marouda werkt op het gebied van performancekunst en choreografie. Marialena studeerde filosofie en beeldende kunst aan de Columbia University in New York en vervolgde haar studies aan het Instituut voor Toegepaste Theaterwetenschappen aan de universiteit van Giessen, Duitsland. In mei 2018 rondde ze het programma voor artistiek onderzoek aan a.pass (Advanced Performance and Scenography) in Brussel.

Marialena ontwikkelt in situ, op onderzoek gebaseerde performances. Haar huidige project Oceanographies werd getoond in het kader van de Wandering Arts Biennal 2018 in Brussel. Voormalige werken omvatten Poetry Exercises: an Archive of (un)familiar Things (2016), a performatief archief gepresenteerd in het stadsarchief van Frankfurt tijdens het locatie specifiek festival festival Implantieren 2016, Walking in the City: on the Poetics of Space, getoond in 2013 op de Atheense Biënnale en Walking Exercises (2011-2013) dat in première ging in Mousonturm in Frankfurt. Ze heeft samengewerkt met choreografische collectieven zoals MAMAZA en Deufert&Plischke, en met de choreograaf Martin Nachbar.

Als dramaturg werkt Marialena momenteel samen met Fabrice Mazliah aan The Manufactured Series, een serie van tien duetten, elk tussen een menselijk en een niet-menselijk lichaam. Ze werkte eerder samen met the Forsythe Company, Andros Zins-Browne en de Belgische werkplaatsen wpZimmer en workspacebrussels. Haar teksten en recensies zijn onder meer verschenen in de tijdsschriften MASKA en Etcetera.

Credits

Idee en concept: Marialena MaroudaChoreografie en performance: Caroline Creutzburg, Marialena Marouda, Malte ScholzGeluidsontwerp: Steffen MartinDramaturgie: Leonie OttoProduction management assistance: Eleanna KerasidouVoice coaching: Ursula Mühlberger, Johanna PeineCo-productie: work space brusselsOndersteund door: the Artist-in-Residence-Program van Tanzlabor 21/ Tanzbasis Frankfurt_Rhein_Main, wp Zimmer Antwerpen, Künstlerhaus Mousonturm, Frankfurt Lab, Uferstudios Berlin, en de steden Frankfurt am Main and GiessenDank aan: Fabrice Mazliah, Eleni Mouzourou, Michael Reiche, Harry Schulz, Joey Weisenberg