Opening dance/Soulles (werktitel)
© Nils Dardel

PROJECT

Opening dance/Soulles (werktitel)

Mijn vorig werk richtte zich voornamelijk op de relaties tussen beweging en spraak. Hoe verhouden deze twee uitdrukkingskanalen (fysisch en verbaal) zich tussen zin en onzin. Geïnspireerd op mime en slapstick, werk ik voor mijn nieuw project met een stom, ongemakkelijk lichaam dat vraagt om gehoord te worden via de blik. Fysieke gebaren worden gebruikt in de plaats van het spraakvermogen. Op die manier worden de contouren van het lichaam en de bijhorende uitdrukkingsvorm steeds verder uitgedaagd. Samen met muzikant Hendrik Willekens onderzoek ik in dit project de relatie tussen hedendaagse dans en mime. Het richt zich op de figuur van de speler en haar wanhopige, tragikomische poging om haar publiek te entertainen en te communiceren, slechts met enkele middelen – handen, benen, hoofd en ogen.

Hagar Tenenbaum

1988 BE, IL
Hagar Tenenbaum werkt als danseres en choreografe in Brussel. Ze werd in 2012 aangenomen aan P.A.R.T.S. in Brussel, waar ze afstudeerde in 2014. In haar eerste studentenvoorstellingen zette ze een aanstekelijke dialoog op tussen woord, beeld en beweging. Met een fijn gevoel voor eenvoud en humor laat ze steevast een bijzondere taal ontstaan. Tekenen, spreken en dansen zijn voor haar innig verbonden: het zijn manieren om iets te onderzoeken.

Credits

Van en door: Hagar TenenbaumMuziek: Hendrik WillekensDramaturgie: Alma SöderbergKostuums: Eran ShannyProductie: PianofabriekCo-productie: BUDAResidenties: workspacebrussels, STUK, Kelim Choreography Center, wpZimmer