Onderzoeksresidentie
© Kinga Jaczewska

PROJECT

Onderzoeksresidentie

Since our body is not a mathematical point but always a duration” schreef H. Bergson. Geïnspireerd door deze quote onderzoekt Kinga in haar nieuwe creatie de continuïteit van haar eigen lichaam. Op verschillende manier wil ze haar lichaam benaderen als een duur.

Door te focussen op het fysieke gewicht verkent ze verschillende manieren om te aarden. In dit onderzoek vraagt Kinga zich af of ze – als ze de zwaartekracht (opnieuw) in haar lichaam te laten komen – de snelheid van de progressieve tijd kan weerstaan en ‘non-event’ tijd naar de oppervlakte kan laten komen.

De hoofdvraag achter dit onderzoek is een vraag dat gesteld is door filosoof Byung Chul-Han: “What will the pace of the future be? (…) Will the human being, after a short period of whizzing, return to the earth as walker?”

Kinga Jaczewska

Kinga Jaczewska is een Poolse performer en maker. Ze studeerde aan de London Contemporary Dance School, de Northern School of Contemporary Dance en P.A.R.T.S., waar ze afstudeerde in 2012. Ze was te zien in het werk van onder meer Karl Van Welden en Andros Zins-Browne, en ontwikkelt momenteel haar eigen werk. Kinga wil onze aandacht vestigen op processen en op wat gebeurt ‘tussenin’, tussen wat we zien als belangrijke punten of specifieke gebeurtenissen.

Credits

Concept en uitvoering: Kinga Jaczewska