Onderzoeksresidentie
© Wanda Eyckerman

PROJECT

Onderzoeksresidentie

! Opgeschort omwille van COVID-19 Corona virus !

Al van kinds af aan fabriceert Annelies Van Hullebusch allerhande boekjes. Boekjes met knipsels en plaksel, vol oude en nieuwe herinneringen. Creatieve sporen daarvan zijn haar eerste voorstellingen waarbij Annelies het publiek op een intieme wijze – ieder onder een eigen leeslamp meeneemt – in haar wereld. Daarin beleven de 30 toeschouwers een tastbare ervaring, bestaande uit verschillende media (audio, beelden, …).

Voor de volgende stappen in haar artistieke praktijk vertaalt Annelies deze meer individuele ervaring naar de context van de kleine zaal. Hoe kan je deze intieme, eigen belevenis behouden in een theaterzaal? Hoe creëer je een eigen wereld terwijl anderen je omringen?

Tijdens haar onderzoeksresidentie in wpZimmer bereidt Annelies de eerste tests voor.

Annelies Van Hullebusch

Annelies Van Hullebusch studeerde af als performer aan de Toneelacademie Maastricht in 2009. Ze is verhalenverteller en beeldend theatermaker. Ze maakte onder meer Dorp, Stad, Het is een Godswonder dat we nog leven en In kaart. Haar voorstellingen kenmerken zich door een grote liefde voor detail en verbeeldingskracht en stralen een warme oprechtheid uit. Aan de hand van objecten, kaarten, maquettes, maar evengoed interviews, hoorspelen en schetsboeken zoekt zij telkens naar de beste vorm die haar beeldende wereld nodig heeft. Daar neemt ze tijd voor. Haar werk is haar leven. Haar leven en de wereld (die haar omringt), haar werk.

Credits

Concept en creatie: Annelies Van Hullebusch