(residentie)

PROJECT

(residentie)

Tijdens haar residentieperiode in wpZimmer zal Noha Ramadan verder werken aan haar onderzoek rond de notie ‘Haptische technlogieën’, een overkoepelende term voor een verscheidenheid aan praktijken gebaseerd op aanraking. Bovendien wordt er dieper ingezoomd op de virtuele, spatiale en visuele relaties van deze praktijken. Daarvoor zal ze werken met dansers (bewegingsonderzoek op basis van aanraking), maar ook met een cinematograaf en lichtontwerper om een video-installatie te creëren. Dus in de context van ‘Haptische technologieën’ wordt de verbinding gelegd tussen enerzijds cinematografisch en spatiaal-visueel onderzoek (zoals haar laatste voorstelling ‘Paratactical’) en anderzijds op somatische praktijken op basis van aanraking in het algemeen.

Deze residentie maakt deel uit van een onderzoekstraject ondersteund door het Amsterdamse fond voor Kunst en Jacuzzi art space, Amsterdam.

Noha Ramadan

Noha Ramadan (hen/haar) is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar die werkt met dans, performance, video en tekst. In hun werk benadrukt hen graag de transformeerbaarheid van het performatieve moment en het vermogen tot gelijktijdige identificatie en desidentificatie met veronderstelde beelden en logica's.