Niemandsland
© Victoriano Moreno

PROJECT

Niemandsland

Anna Borodikhina rapt, zingt, speelt en vertelt over hoe zij beweegt in een wereld waarin ze zichzelf niet thuis voelt.

NIEMANDSLAND is een persoonlijk verhaal over afscheid en aanvaarding, over vluchtelingen en migratie, gender, identiteit en onzichtbaarheid. Het sleept je mee en voert je heen en weer tussen het verleden en het heden om al dansend te landen op Anna’s innerlijke melodie.

Anna’s Tataars islamitische moeder was geboren in Oost-Berlijn, als dochter van een legerofficier. Haar vader groeide op in de Sovjetrepubliek Kazachstan, ook Anna’s geboorteland. Haar ouders vluchtten met haar als 3-jarige naar België om politieke redenen.

NIEMANDSLAND won de Antwerp Bijou prijs te midden van de pandemie en lock down.

‘Niemandsland’ is het persoonlijke en waargebeurde verhaal van Anna Borodikhina, maar raakt tegelijkertijd zoveel werelden en waarheden waar mensen van een andere afkomst, dagelijks mee in aanraking komen. ‘Niemandsland’ is herkenbaar, authentiek en brengt een boodschap van hoop en erkenning.

Anna Borodikhina

Anna Borodikhina, aka Anna Khina, is een spoken word performance artieste, rapster en theatermaakster. Met haar teksten won ze voorheen al prijzen bij de Kunstbende, werd ze eerste bij de nationale muziekwedstrijd Violencia en won ze onlangs de Bijou prijs voor beste theaterstuk. Daarnaast is Anna ook student en zit ze momenteel in haar Master Seksuologie.