PROJECT

New Measuring Rites

New Measuring Rites is het verhaal van een vreemde, antropologische uitstap in de zogenaamde ‘Huidige Situatie’, een vloeibare ruimte zonder afgebakende grenzen. In deze onbekende wereld zijn krachten voelbaar. De kleuren veranderen constant. Obstakels verschijnen en verdwijnen.

De oorspronkelijke bewoners van dit veranderlijke land weten niet hoe ze hun zintuiglijke apparaat moeten gebruiken om de weg te vinden in deze merkwaardig vertrouwde en tegelijk vreemde plaats. De meter bestaat niet, noch de kilo, noch een klok om de tijd in seconden te vertalen. Ze kunnen geen delen van een geheel onderscheiden. Naarmate ze zich in de ambivalente ‘Huidige Situatie’ wagen en met hun omgeving omgaan, beginnen ze langzaam maar zeker hun eigen omgangstaal te ontwikkelen. Ze ontdekken nieuwe vormen, werken overlevingsstrategieën uit en bedenken manieren om de dingen die ze oogsten, (opnieuw) te evalueren en te vergelijken.

  • © Luc Depreitere
  • © Luc Depreitere
  • © Luc Depreitere
  • © Luc Depreitere

Manon Santkin

Binnen de podiumkunsten is Manon Santkin actief als danseres, choreografe, artistiek raadgeefster, procesassistente en schrijfster. In 2004 studeerde ze af van P.A.R.T.S. en recent beëindigde ze een Master in New Performative Practices aan Doch, deel van de University of the Arts in Stockholm.

Ze heeft samengewerkt met choreografen Mette Ingvartsen, Salva Sanchis, Xavier Leroy, Sidney Leoni, Eleanor Bauer, Cecilia Lisa Eliceche, Daniel Linehan, Leslie Mannès en Fabrice Samyn.

Samen met geluidskunstenaar Peter Lenaerts en designer Nicolas Couturier maakt ze ook eigen projecten. Manon neemt geregeld deel aan de productieprocessen van andere kunstenaars als mentor, adviseur of dramaturge, waarbij haar rol als buitenstander verandert in die van een facilitator van samenwerkingsprocessen. In haar huidig werk herbekijkt Manon de notie van 'interpretatie' in termen van een ecologie van gewoonten, zelforganisatie en interactiviteit.

Credits

Concept: Manon SantkinPerformance: Manon Santkin, Maeva Cunci, Pavle HeidlerLicht: Henri-Emmanuel DoublierMuziek en geluidsontwerp: Lieven DousselaereDramaturgie: Moritz FrischkornProductie: HirosCoproductie: BUDA, kunstenwerkplaats PianofabriekMet de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, WP Zimmer, STUK en WorkSpaceBrusselsDank aan: Maxime Peaumier