My Imaginary Friend (working title)

PROJECT

My Imaginary Friend (working title)

Momenteel verdiept Keerthi zich in de vraag wat verbondenheid bevordert te midden van diverse ongelijkheden. Hoe cultiveren we een kritische en fantasierijke houding ten opzichte van de crisis van isolatie? Vooral wanneer we geconfronteerd worden met verschillen in gebaren, vooroordelen en houdingen. Ze wordt achtervolgd door de vraag “Wie zijn mijn buren?”

“Buren” heeft hier een speculatieve ondertoon, die aanzet tot onderzoek en het zoeken naar mogelijke ontmoetingen. Ze wil zich verdiepen in de dynamiek van verbinding terwijl ze navigeert door de talloze gevoeligheden die ons omringen. Tijdens deze residentie zal Keerthi experimenteren met verschillende performatieve opstellingen, waarbij ze zich engageert en ingrijpt om de fijne kneepjes van het relateren bloot te leggen. Dit omvat het verkennen van strategieën met nieuwe materialen, het begrijpen van de nuances van sociale gebaren en het omarmen van voorbijgaande stemmen.

Keerthi Basavarajaiah

Keerthi Basavarajaiah is een multidisciplinaire performance maker van Indiase afkomst, die al meer dan 7 jaar in Amsterdam woont. Als maker komen haar gevoeligheden, vragen en gevoelde urgenties voort uit de behoefte aan relaties tussen veronderstelde manieren van het anders zijn van informatie en lichamen.