Melting Pot
© Karolina Maruszak

PROJECT

Melting Pot

! OPGESCHORT WEGENS HET COVID-19 CORONA VIRUS !

Melting Pot is een explosief dansproject onder leiding van choreograaf Marco Torrice in samenwerking met studenten Dans van het Antwerpse Conservatorium en met KunstZ.

Melting Pot is een energieke dance jam waarin professionele en autodidactische dansers, met een brede waaier aan stijlen en culturele achtergronden elkaar ontmoeten, uitdagen en bevrijden: van contemporary, tot Hip-Hop Freestyle, tot Voguiging. Zij improviseren aan de hand van aangeleerde bewegingsregels. Het streefdoel is om de verschillende stijlen en culturen te blenden tot één groot feest. De scène wordt een ontmoetingsplek om gevoelens en emoties (zoals vreugde, boosheid en sensualiteit) al dansend los te maken. Melting Pot houdt het midden tussen een performance en een uitbundig dansfeest waarin de Westerse academische danscanon wordt bevraagd.

DJ van dienst tijdens de performance jam en de PARTYYYY is DJ Pedrolito Radioglobal. Zijn geraffineerde Dembow, Reggaeton en elektronische skills staan garant voor een stevige muzikale set die de verschillende culturen en stijlen naadloos met elkaar verbindt en aanzet tot uitwisseling. Haal je meest comfortabele en glamoureuze kleding uit je kast en kom mee dansen!

Trailer Melting Pot – Marco Torrice

PROGRAMMA (opgeschort)

19:00 – 20:00 Deuren & bar open >> 20:00 – 21:00 Performance jam >> 21:00 – 00:00 PARTY with DJ Pedrolito Radioglobal

TICKETS

€5 – op voorhand reserveren. Reserveer HIER.

Marco Torrice

Marco Torrice is kunstenaar, docent en choreograaf, gevestigd in Brussel. In zijn werk gaat Marco steeds op zoek naar een uitwisseling tussen dansers met verschillende dansstijlen en culturele achtergronden. Hij poogt het begrip 'hedendaagse dans' te herdefiniëren door in dialoog te gaan met danspraktijken, die zich niet ontwikkelen in een Westerse academische context. Hij heeft een fascinatie voor autodidactische kunstenaars en bewegingstalen, zoals Voguing, Krump, Hip-Hop Freestyle. In de benadering van zijn choreografie combineert hij de verschillende uitvoeringsprocedures van deze stijlen: de frontale benadering van een performance met de Cypher, de Happening met participatieve dans, enzo. Vaak ontstaat de vorm van zijn werk uit een gedeeld dansexperiment waarbij elke kunstenaar 'neemt' van een andere. Marco is geboren in Rome en studeert filosofie aan de Universiteit van Rome La Sapienza. In 2006 verhuist hij naar Brussel om vier jaar later af te studeren aan P.A.R.T.S. Hij werkt voor verschillende choreografen zoals Thomas Hauert, Jerome Bell, voor het Hongaarse dansgezelschap Hodworks en voor de Belgische dansgezelschappen Mossoux- Bontè en Rosas. Marco creëert verschillende dansvoorstellingen, zoals Me, Myself and I, Kitty 2012 (2011), The way my father imagined it all, Centipedes (2012) en Decameron (2013). Naast zijn werk als danser en choreograaf geeft Marco les en workshops in verschillende dansscholen, zoals de Budapest Contemporary Dance Academy, SEAD (Salzburg Experimental Academie van Dans), Tanzfabrik (Berlijn), Isadora Duncan Center (Praag), Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en bij Da.Re. Dance Research (Rome).

Credits

Concept: Marco TorriceDansers: Caupenne Jhayar Junior, Ivona Medić Nicolić, Jerneja Fekonja, Joachim Noël, Lucas Katangila. Samen met dansstudenten van Conservatorium Antwerpen en KunstZ.DJ: Pedrolito RadioglobalLichtontwerp: Jorge Guevara LarrottaKledingadvies: Ndiaga Diaw