Mand/inga
Esteban Donoso: Mand/inga

PROJECT

Mand/inga

Mand/inga is een performance die bestaat uit de projectie van een denkbeeldige film, vergezeld van een live lezing van het script. Samen met zijn medewerker Thiago Antunes probeert Esteban Donoso een autofictie te creëren – een genre dat zich beweegt tussen autobiografie en fictie – door te graven in persoonlijke archieven en familieverhalen, door verschillende documenten van familiescènes te herzien, zoals objecten, foto’s en dialogen. Tijdens de performance reconstrueren ze een reeks korte verhalen en beschrijvingen die onderling resoneren.

“Door omstandigheden te creëren waarin deze verhalen kunnen worden gezien of gehoord, kunnen we een glimp opvangen van de verbindingsdraden die langs Latijns-Amerika (Ecuador en Brazilië) en Europa (België) lopen. Deze draden verbinden ons met blijvende geschiedenissen van geweld en overleven, en de manieren waarop deze aan ons zijn doorgegeven. Door onszelf voortdurend opnieuw voor te stellen en verschillende situaties na te spelen in de ruimte van een denkbeeldige film, openden we een proces van voortdurende herstructurering van onze zelf-narratie.”

Zij zien deze voortdurende herstructurering als een choreografie die hun mogelijke verschijningsvormen als queer, gekleurde migrantenlichamen overziet, en voorts wat zichtbaar wordt door de verhalen die alleen van hen lijken.

TEASER

Esteban Donoso

EC, BE
Esteban Donoso werd geboren in Quito, Ecuador. Hij studeerde klinische psychologie aan de Pontificia Universidad Católica del Ecuador en dans aan het Frente de Danza Independiente. In 2005 ging hij naar de Verenigde Staten om zijn MFA in dans te studeren aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign. In 2007 woonde hij Impulstanz in Wenen bij als onderdeel van het danceWeb Europe Scholarship Programme. Later keerde hij terug naar Ecuador waar hij les begon te geven en zijn eigen werk maakte, zowel onafhankelijk als in samenwerking met anderen.