Luna Park – Our Dreams and Fears under the artificial moonlight

PROJECT

Luna Park – Our Dreams and Fears under the artificial moonlight

Tijdens haar residentie in wpZimmer fantaseert Adrijana Gvozdenovic over de plaats en een specifieke omgeving waar de verschillende artistieke bekommernissen kunnen worden ontmoet, waarbij ze reflecteert op de voorstellen voor co-learning en het delen van artistieke processen die ze de afgelopen jaren heeft ontwikkeld: card-reading over artistieke angsten, workshop over horror en nail art reading sessies.

Met specifieke aandacht voor de affectieve en emotionele dimensies van kennisproductie en het horroraspect in onze problematische relaties met de wereld, door middel van kunst maken en collectieve uitwisseling, willen deze voorstellen een ruimte van opschorting, zo niet transformatie creëren.
De voorlopige visie van deze plek bleek een soort Luna Park te zijn – een spannende co-leeromgeving voor kunstenaars, onderzoekers en iedereen die binnen de kunst werkt of denkt.

Sara Manente en Sina Seifee maakten deel uit van Adrijana’s residentie.

Adrijana Gvozdenović

MNE, BE, DE
Adrijana is geïnteresseerd in de motivatie van kunstenaars en manieren om zich te verzetten tegen (zelf)geïnstitutionaliseerde structuren. Met 'context' als partner reageert ze op gevestigde structuren op het gebied van de beeldende kunst en verlegt ze de grenzen tussen maken, bemiddelen en produceren. Ze ontwikkelt werken die ook instrumenten zijn voor gesprekken, praktijken voor collectief leren en manieren om te documenteren wat anders onopgemerkt of weggegooid zou blijven in de productie.

Sara Manente

Sara Manente (1978, Venetië) studeerde dans en semiotiek voor ze naar Brussel verhuisde, waar ze werkt als kunstenaar en onderzoeker. Performance, film, tekst, evenement, sculptuur of telepathische samenwerking - haar werk gaat ervan uit dat alle relaties gebaseerd zijn op ruis, als chaotische multipliciteit, een parasiet of achtergrond. Vaak gematerialiseerd in een staat van paradox, lijken haar dansen zich te ontvouwen tussen vreugde en duizeligheid.

Sina Seifee

1982 BE,IR
سینا سیفی / Sina Seifee is een beeldend kunstenaar-onderzoeker gevestigd in Brussel, die in 1982 in Teheran, Iran, werd geboren. Sina's werk is gestructureerd rond een onderzoeksintensieve en transversale verkenning van het performatief vertellen en het maken van beelden, Seifee's artistieke praktijk kijkt naar hoe esthetische kennis gevormd wordt.