In recognition

PROJECT

In recognition

In Recognition voegt choreografie en geluid samen in een voorstelling die ruimte schept om te experimenteren met wat ons scheidt, verbindt en beweegt als individu en als groep. Ruimte gevend aan wat aanwezig is, aan elk ding dat aanwezig is zonder een hiërarchie aan te brengen tussen wat als menselijk en niet-menselijk wordt beschouwd.

Met deze nieuwe creatie wil Gaëtan Rusquet de manier waarop we onszelf situeren ten opzichte van de ander en de groep in vraag stellen. In Recognition is een poging om onze verlangens naar verbondenheid en onthechting te ritualiseren. Het onderzoekt onze dynamiek van participatie en afwijzing door een ruimte voor te stellen waar het politieke en het intieme elkaar ontmoeten.

Gaëtan Rusquet

Gaëtan Rusquet studeerde Toegepaste Kunst aan de ENSAAMA in Parijs en vervolgens scenografie en performance aan de ENSAV La Cambre. Hij is aan de slag als performer, acteur, medewerker of projectleider binnen performance, dans, theater en beeldende kunst. Zo performt hij in Celestial Sorrow van Meg Stuart, Square Dance van Bryan Campbell en creëerde hij de kostuums en scenografie voor Boundary Games van Léa Drouet. Zijn artistiek werk focust vaak op de relatie tussen het lichaam en de ruimte, door middel van een medium, en op de noodzaak van beweging die daaraan gelinkt wordt. Binnen deze ervaringen, wil hij het publiek deelachtig maken van een tegelijk beeldende en performatieve ervaring. In Meanwhile, (2014) moeten de performers voortdurend omgaan met de dreigende vernieling van de constructie die ze opbouwen, terwijl As We Were Moving Ahead Occasionally We Saw Brief Glimpses of Beauty (2018) het choreografische potentieel van (live) videomontage en het perspectief van de selfie exploreert. Hij was o.a. te zien op Trouble Festival (BE), Impulstanz (AT), MDT Stockholm (SE), Theater Avantgarden (NO), Centre Pompidou (FR), Accionmad (ES), FRAC Lorraine (FR), Kaaitheater (BE), Palais de Tokyo (FR), Homonovus festival (LV).

Credits

Concept: Gaëtan RusquetPerformance: Adaline Anobile, Victor Dumont, Keren Kraizer, Lise Vermot, Gaëtan RusquetGeluid en performance: Yann LeguayKostuum: Stefan Kartchev Scenografie en performance: Pauline BrunArtistieke assistentie & outside eye: Amélie Marneffe Gedelegeerde producer: La BalsamineCo-productie: La Balsamine, C-TAKT, KAAP, Centre Chorégraphique National de Caen, STUK, wpZimmer, La Coop asbl, ShelterProdIn samenwerking met: Kunstencentrum BUDA, workspacebrussels, taxshelter.be, ING and Tax Shelter of the Federal Belgian Government Met steun van: the Flemish Government