Iets Anders

PROJECT

Iets Anders

“Als jongen is het mij eens overkomen, dat in het plantsoen mijn bal op het gras rolde. Omdat het verboden was over het gras te lopen, wachtte ik zeker vijf minuten tot er op een bepaald moment helemaal niemand meer was te zien; pas toen durfde ik met bonkend hart over het lage hekje te stappen, de paar passen over het gras te doen en zo snel ik kon terug te springen. Die remming, dat bonkend hart, daar gaat het om. Voelde ik mij onvrij? Niet in het minst. Je mocht nu eenmaal niet over het gras lopen. (…) Ooit was de koning vorst bij de gratie Gods, dan zal de technologie de goddelijke almacht hoogst persoonlijk zijn. Tegen die tijd zal geen telefooncel meer kapotgemaakt worden en niemand zal meer over het gras lopen, ook niet als zijn bal daar ligt.”

Harry Mulish in De Ontdekking van de hemel

Hoe krijgen we het hart weer aan het bonken? Iets anders zoekt naar antwoorden en waagt zich alvast aan een poging om uw hartslag te verhogen in deze ontdekkingsreis.

Leentje Vandenbussche

1984 BE
Leentje Vandenbussche werkt sinds 2005 aan de cyclus Niets, Alles, de dood en Iets. Kenmerkend aan haar werkproces en de resulterende performances is het extensieve onderzoek waarbij ze de onderwerpen zo dicht mogelijk probeert te ervaren en zichzelf uitdaagt in grafische studies. Met de première van Iets anders in april 2017 zet ze de kers op de taart op haar artistiek traject.

Credits

Concept en spel: Leentje VandenbusscheArtistieke ondersteuning: Godart Bakkers, Lucas Vandervorst, Tine Van AerschotScenografie: Jelle SpruytProductie: HirosCoproductie: kunstencentrum BUDAIn samenwerking met: cc Kortrijk, wpZimmer, Campo en De Studio