How not to be understood? Infinite.

PROJECT

How not to be understood? Infinite.

Na ‘Eskimo‘ (2010) had Marcos Simoes het verlangen om te werken met enkel andere artiesten.

How not to be understood?‘ is op een bepaalde manier zowel een voorwaartse als achterwaartse beweging in zijn artistiek parcours, in die zin dat hij niet samen creëert met een andere artiest, en dus zo zijn eerste solo maakt.

Met dit onderzoek benader ik Kunst als levenskracht. Een levenskracht dat de artiest omringt en dat steeds actief is tijdens het maken op de meest onvoorspelbare manieren – alsof je komt in een schijnbare ruimte van het niets. Het vormloos zoeken naar een vorm, het oneindig zoeken naar een eindigheid en opnieuw het oneindige door de ogen van de toeschouwer.

How not to be understood?‘ is een liefdesrelatie met Kunst. Liefde als een passage richting de ander, een proces van veranderlijkheid, van deterriolisatie, van een uittredende ervaring van de veelvuldigheid van de ander, een creatieve kracht. Kunst als liefde.

In dit onderzoeksproject voor een ‘stukken’-dans genaamd ‘How not to be understood? Infinite‘, zoekt Marcos Simoes naar een benadering voor Kunst als een oneindige beweging van Dingen. Hij wil een verzameling van verschillende ‘stukken’ (dingen) samenplaatsen in een relatie door beweging. Deze verzameling omsluit dans, beeld, tekst, objecten en film. Kuns als Ding dat beweegt rond, over, onder, naast, dat constant beweegt, dat is hier en daar en overal. Kuns als dans van stukken. Kunst als liefde.

Marcos Simoes

Marcos Simões woont en werkt als choreograaf en performer in Brussel. Nadat hij was afgestudeerd aan Instituto Superior Técnico in Lissabon en het intensieve dansprogramma aan University Miguel Hernandez in Spanje, vervolledigde hij de post master a.p.t/A.pass in Performing Arts in Antwerpen waar hij verschillende werken en een publicatie over het concept The Laughing Body presenteerde. Als performer heeft hij al voor verschillende artiesten gewerkt, zoals Sara Manente, Kyung Ae Ro, Nada Gambier etc. en hij is een van de stichtende leden van CABRA vzw.