Galop

PROJECT

Galop

‘Rien de plus étranger que notre corps, ses plaisirs et ses souffrances. Dans quel langage traduit-il ce que nous sentons de lui. Ou dans lequel traduisons-nous ce qu’il est?’

Paul Valéry

Gallop (Biography of a Body) vertelt de bizarre levensloop van een lichaam. Het is een chronisch ziek lichaam dat na veertig jaar een kantelpunt heeft bereikt en vaak een eigen leven lijkt te leiden. Dat faalt in dienen en wint in verzet.

Dolores Bouckaert onderzoekt de complexe en ambigue relatie tussen haar lichaam en geest, waarbij een onstuitbaar verlangen tot bewegen vaak botst met de realiteit. Haar tegenspeler is – via film en geluid – een snel en krachtig paard. De twee zijn elkaars tegengestelden tot aan de complete inwisseling toe, wanneer de cadans van zijn galop samenvalt met het ritme van haar hartslag.

Première: 8 & 9/03/2017 – KAAP | De Werf (Brugge)

Dolores Bouckaert

Dolores Bouckaert (1976) is regisseur, auteur, beeldend kunstenaar, actrice en performer. In 2000 studeerde zij af als studente beeldende kunsten en woordkunst-drama aan de kunsthumaniora in Gent, waarna ze uitgenodigd werd om aan de slag te gaan als actrice bij Victoria (Campo). Een constante in haar werk is het streven naar een poging tot intimiteit. Het samenzijn, maar ook de revolte daartegen. Hoe ons lichaam gestalte geeft aan al deze gevoelens. Zij neemt hiervan akte, toont beelden als zijn ze in tijdelijke staat van beschuldiging gesteld. Haar eigen lichaam blijkt haar belangrijkste instrument en onderzoeksproject. De projecten van Bouckaert werden reeds meermaals gepresenteerd in binnen en buitenland. Dolores Bouckaert is 'artist in residence' (2016-2020) bij KAAP.

Credits

Concept: Dolores BouckaertPerformance: Dolores Bouckaert, Rodrigo FuentealbaArtistiek advies: Marc VanrunxtCompositie muziek: Rodrigo FuentealbaGeluid: Kwinten van LaethemCamera: Grimm VandekerkhoveMontage: Tom DenoyetteKostuumontwerp: Sofie DurnezDecorontwerp: Guy ChâtelUitvoering scenografie: KompaanPhotografie: Kris DewitteProductie: HirosCoproductie: KAAP, Kunst/WerkIn samenwerking met: CAMPO, wpZimmer, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, VooruitMet de steun van: de Vlaamse OverheidDank aan: Tanguy Eeckhout, de Dierenkliniek Universiteit Gent en Laurence Lefère