From the Finger to the Bone
P. Hoegen, P. Bouhana

PROJECT

From the Finger to the Bone

Zowel Paloma Bouhana als Philippine Hoegen hebben de afgelopen jaren, via hun artistieke praktijken, onderzoek gedaan naar kwesties die verband houden met werk. Wat is werk, wat is geen werk, hoe kun je werken zonder jezelf en/of je omgeving uit te putten? Wie zijn we als we werken, en wie als we niet kunnen werken? Hoe verrichten lichamen werk, hoe worden ze ondersteund op het werk? Wat is werkprestatie en wat is prestatiewerk?  

Tijdens hun gezamenlijke residentie in wpZimmer zullen Bouhana en Hoegen elkaars onderzoeksprojecten kruisen, bevragen en (opnieuw) vormgeven.

Hoewel het veldonderzoek van hun individuele projecten verschillende ruimtes inneemt, is het hun gemeenschappelijke interesse om in te zoomen op het lichaam op het werk, de performativiteit in en van het werk en de objecten en apparaten waarmee we in het werk collaboreren – en deze gemeenschappelijke interesses verbinden hun onderzoeken.

Tijdens hun verblijf in wpZimmer willen Bouhana en Hoegen elkaar ontmoeten in de performatieve en ruimtelijke aspecten van hun onderzoek, waarbij ze toewerken naar een publieke performatieve presentatie aan het einde van de residentie, op vrijdag 25 november.

Paloma Bouhana

Paloma Bouhana is een designer en onderzoeker gevestigd in Brussel (BE). Na het behalen van een master in politieke economie in 2016 studeerde ze in 2022 af aan de Design Academy Eindhoven. In de meeste van haar projecten gebruikt ze de methodologieën die ze tijdens haar academische studies heeft verworven als een kritisch onderdeel van haar artistieke praktijk.

Philippine Hoegen

Philippine Hoegen is een Brussels-based beeldend kunstenaar. Haar huidige onderzoek aan het HKU-professoraat Performatieve Creatieve Processen, is getiteld Performing Working, en benut de dubbelzinnigheden van de termen 'werk' en 'performance' in een vruchtbare kruising van de twee.