Dragon4: Grimorio
© Esbert & Strate

PROJECT

Dragon4: Grimorio

Dragon4: Grimorio is de naam van een onderzoeksproject dat categorieën en de identiteitspolitiek bekijkt door middel van de logica en esthetiek van Fantasy Role Playing Games. Uitgaande van de sterk gestandariseerde systemen van regels die vorm geven aan de gedeelde ficties van deze games, zijn ze geïnteresseerd in het onderzoeken hoe voorstellingen van gender, ras of klasse vermengd zijn met fantasie en speculatie.

Het potentieel van deze belichaamde vertellingen functioneert als een plek voor gemeenschaps- en collectieve verhalen. Rollenspellen vormen rijke analoge tekstuele systemen van identiteitsverkenning en wereldcreatie die de deelnemers uitnodigen om een liminale rol te spelen binnen de grenzen van persoon, speler en karakter; een proces dat sterk lijkt op dat van de performance.

Dragon4: Grimorio is het vierde deel van de Dragon Pieces, een reeks werken die gericht zijn op het vinden van speelse representaties van collectiviteit die de hegemonische manieren om te horen en te vertellen over onszelf in vraag stellen.

Een project van Pablo Esbert Lilienfeld en Federico Vladimir Strate Pezdirc.

Pablo Esbert Lilienfeld

Pablo Esbert Lilienfeld is muzikant en choreograaf. Hij behaalde een BA in Audiovisuele Communicatie aan de UCM in Madrid, een diploma in Hedendaagse Dans aan de RCPD in Madrid en een diploma van de Research Studios van P.A.R.T.S. in Brussel. Hij werkt vaak samen met Alessandro Sciarroni als muzikant, performer en assistent.

Sinds 2014 werkt hij samen met zijn man, de beeldend kunstenaar Federico Vladimir Strate Pezdirc. Hun werk maakt gebruik van speculatieve fictie binnen de dans/performance, documentaire, fotografie en beeldhouwkunst om normatieve verhalen te onderbreken die zijn genaturaliseerd door historische discoursen.

Federico Vladimir Strate Pezdirc

Federico Vladimir Strate Pezdirc heeft een BA in communicatie van de UCM Madrid en een MA in visuele communicatie aan het Royal College of Arts in Londen. Zijn werk werd bekroond met verschillende onderscheidingen, waaronder de eerste prijs bij Auditorio de Galicia en Creación Joven INJUVE.