Cleaning Oracles

PROJECT

Cleaning Oracles

Cleaning Oracles is een performatieve onderzoeksruimte, waarin men kan speculeren over orakels en het toekomstig vertelpotentieel van schoonmaken.

“Wanneer men schoonmaakt, kan men de toekomst voorzien.”

Deze hypothese gaat over het meditatieve aspect van schoonmaken, repetitieve gebaren en automatisme, die een mentale ruimte kunnen creëren voor verbeelding, gedachtestroom, voorspellingen en misschien hypnose. 

Hoe kan het kijken door een handeling van arbeid in relatie tot toekomstige speculaties de manieren vormen waarop we ons verhouden tot werk? 

Via handen aan het werk, reacties tussen schoonmaakproducten, stof en “vuil lezingen”, opent Cleaning Oracles een collectieve omgeving van try-outs en experimenten. 

Na het maken van een tweeluik van solowerken SOAK en LEAKS, nodigt Mary Szydłowska partners uit om zich aan te sluiten bij de vragen en praktijken van Cleaning Oracles als een laatste omarming van haar lange termijn onderzoek naar praktijken van schoonmaken en onderhoud.

Samen met: Aleksandra Borys, Eimi Leggett en Federico Protto

Mary Szydlowska

Via limbo's van aandacht en materialistische erotiek engageert Mary Szydlowska zich tot gebarendansen met stoffen, objecten, gebouwen en/of sculpturen. Ze maakt performances, video's en installaties.