Chasing Za’atar
Chasing Za'atar from Jordan to Belgium

PROJECT

Chasing Za’atar

Chasing Za’atar (from Jordan to Belgium) is een stuk waarin Samah samenwerkt met planten, boeren, mensen en kruidendokters om verhalen uit te wisselen over het kruid Oregano (زعتر Za’atar in het Arabisch) en zijn culinaire en spirituele toepassingen. Tijdens haar residentie in WPZimmer zal Samah dieper ingaan op de ideeën rond dagelijkse praktijken van verzet in relatie tot het maken van voedsel. In haar presentatie nodigt ze mensen uit om voedsel te delen, en ideeën over de kleine gebaren van verzet die wij en onze familie of vrienden maken en die gerelateerd zijn aan het maken van voedsel.

Dit werk is onderdeel van het grotere project getiteld “Kitchen. Table.” waarin Samah de beweging van voedselpraktijken in de loop van de tijd en over geografische grenzen heen onderzoekt, evenals het lichaam als een plek voor voedselherinnering.

Dit werk is geproduceerd door Kunstenwerkplaats, en ondersteund door Beursschouwburg, Vooruit, Kaai Theater, A.M. Qattan Foundation (Palestina), WPZimmer en gefinancierd door de VG, en VGC.

Samah Hijawi

Samah Hijawi is een kunstenaar en onderzoeker die momenteel werkt aan haar phD in de Art Practice aan de ULB en de Academie Royale Des Beaux Art de Bruxelles, België. In 2020 startte ze een langetermijnproject "Kitchen. Table." dat de beweging van voedselpraktijken door de tijd en over geografieën heen onderzoekt, en het lichaam als een site van voedselherinnering.