Bright
© Paul McGee

PROJECT

Bright

Van 6 tot en met 13 oktober werkt Christian Bakalov in wpZimmer. Met zijn nieuwe creatie BRIGHT neemt hij je mee op een anonieme tocht in het donker, een plek waar de grenzen onbepaald zijn. De voorstelling speelt met de grenzen van performance en lichtinstallatie en flirt met het bijna-duister. BRIGHT: waar het donker een manier is om je zintuigen aan te scherpen en de fosforescerende (waan)beelden je verbeelding stimuleren.

Christian Bakalov

1973 BG, BE
Christian Bakalov studeerde aan de Balletschool van de Opera van Sofia in Bulgarije en startte zijn danscarrière in Frankrijk. In België werkte hij onder meer met Ivo Dimchev, Jan Fabre, Miet Warlop en Florentina Holzinger & Vincent Riebeek. Daarnaast was hij te zien in het werk van Robert Wilson en Jérôme Bel. Sinds 2009 leeft en werkt hij in Brussel, waar hij mee aan de basis lag van de onafhankelijke presentatieplek Volksroom, geleid door Ivo Dimchev. In 2014 begon hij zijn eigen werk te ontwikkelen. In zijn eerste performatieve installatie BRIGHT speelt het publiek de centrale rol. Bakalov doorbreekt de grenzen tussen performatieve actie en installatie in een reeks methodes die de toeschouwers in een parallel universum brengen door hen een-op-een aan te spreken en te begeleiden doorheen een parcours dat alle zintuigen prikkelt.

Credits

Concept, ontwikkeling en geluid: Christian BakalovDoor & met: Christian Bakalov, Tatyana Petrova, Krassen Krastev, Louis-Clément da Costa, Paul McGeeFotografie: Paul McGeeCoproductie: workspacebrussels/Life Long Burning, Kaaitheater (Brussels), Vooruit Arts Centre (Ghent), wpZimmer (Antwerp), ArtEast Foundation (Sofia)Ondersteund door: Fabrika 126 (Sofia), Troubleyn/Jan Fabre (Antwerp)Dank aan: Tatyana Patrova, Sophie & Fabien Dell, Tony Delcampe, Sabina Christova, Boris Deltchev, the team of Les Brigittines (Brussels), Beursschouwburg (Brussels)