ARIANE – HIVE

PROJECT

ARIANE – HIVE

Tijdens zijn drie weken durende residentie bij wpZimmer zal Pietro Marullo werken aan twee verschillende projecten, namelijk ARIANE (eu)phonie en HIVE – our need for hydrological lines.

ARIANE (eu)phonie is een symbolische reis die het concept van grensverkenning wil uitdagen. Dit concept is begrepen door het semantische prisma van luisteren, geluid, de trilling, het oor. Omdat de geluiden de lichamen kruisen zonder ze te vernietigen. Waar zijn we precies wanneer we in muziek zijn? ARIANE is een plastisch-akoestisch landschap over bas-reliëf en moderne hotspots voor vluchtelingen.

Première: 22 januari 2019 in Théâtre Varia (Brussel)

HIVE – our hydrological need for cosmic lines is een interdisciplinaire project waarbij de Tondo Doni van Michelangelo het startpunt was. In dit meesterwerk van de Heilige Familie wordt het kind gepasseerd door de armen van de ouders met een zacht gebaar. HIVE vertegenwoordigt een uitbreiding, een nieuwe visie op het concept en de beeldvorming van de Heilige Familie. Van de formele en esthetische compositie van het schilderij vertrek een pad dat door de besmetting van meerdere talen, zoals dans en plastische kunst, geluid en theater, een nieuw gevoel voor het beeld tot uitdrukking zal komen. Mijn generatie en de vorige hebben een dringende uitbreiding nodig van het concept van de Heilige Familie, een uitbreiding die alle soorten moet omvatten.

Première: 29 augustus 2019 op Festival Oriente Occidente (Italië)

Pietro Marullo

Pietro Marullo is an Italian artist based in Brussels. His interdisciplinary work lies at the intersection of visual and performing art, installation and new technologies. Pietro studied direction at the Institut National Supérieur des Arts du Spectacle et des Techniques de Diffusion in Brussels, and graduated in 2012. Since 2010, he has been invited as a young artist into different festivals like Biennale di Venezia, Festival Avignon, Findplus at Schaubhune of Berlin, Festival TransAmeriques of Montreal, Wildwuchs of Basel. His last show, WRECK – List of extinct species, was selected by the European network Aerowaves and is making the tour of four continents.