Again, The Sunset
© Stanislav Dobak

PROJECT

Again, The Sunset

Do you remember how real it was that time when we were both so colored by the sun? Do you remember how real it was that time when we were both clouds? Or we were one cloud rather, a unified cloud, colored pink by the sunset.

De identiteit wordt herhaaldelijk vermenigvuldigd door wat het aanraakt in Again, The Sunset. Het beweegt. Het is een lied, een toespraak een verhaal. Het is een harde steen die hard gemaakt wordt als je hem vasthoudt. Het is stil. En dan wordt het zo luid.

Again, The Sunset nodigt het publiek uit om getuige te zijn van een intiem denkproces en contemplatie waar geluiden en hun texturen onmiskenbaar verbonden zijn met de materialiteit van hun instrumenten. Toch transformeert het lichaam van geluid zichzelf constant.

In het verleden was Inga Huld Hákonardóttir al te gast bij wpZimmer. Tweemaal met Katie Vickers (We will have had darker futures (2017); met Rebecca Stillman en Slogan for Modern Times (2015)) en voor The Valley (2015) met Rósa Ómarsdóttir. Voor haar huidige residentie werkt ze samen met Yann Leguay, de Brusselse componist die zich voornamelijk richt op dematerialisatie, het gebruik van interfaces en de materialiteit van het geheugen.

Inga Huld Hákonardóttir

Inga Huld Hákonardóttir werd geboren op Höfn in Ijsland en woont en werkt nu in Brussel. Na haar afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2014 heeft ze gewerkt in de podiumkunsten als performer, danser en choreograaf.

Als medemaker en performer werkte Inga samen met Eleanor Bauer en componist Chris Peck in de hedendaagse musical MEYOUCYCLE. Ze danste voor Salva Sanchis in zijn meest recente werk Islands and Radical Light en speelde mee/werkte mee aan het project Ballet Mekanique samen met het hedendaagse muziek ensemble ICTUS en GAME (Ghent Advanced Master Ensemble). Ze speelt ook mee in Traces, een werk van Rósa Ómarsdóttir. Inga creëerde verscheidene werken in verschillende samenwerkingsverbanden en heeft vaak met Rósa Ómarsdóttir samengewerkt. Hun werk bestaat uit The Valley, Wilhelm Scream en Da Da Dans; in opdracht voor het IJslands Dansgezelschap. Met Katie Vickers heeft ze Slogan For Modern Times gemaakt en in trio met Rebecca Stillman We will have had darker futures. In 2019 ging ze in première met Against The Sunset.

Credits

Concept en performance: Inga Huld HákonardóttirMuzikale compositie: Yann LeguayLichtontwerp: Gregory RivouxAdvies: Spela TusarMet dank aan: Gaëtan Rusquet, Sandy Williams, Mette Edvardsen, Rósa ÓmarsdóttirProductie: KosmonautCo-productie: DeSingel, MDT Stockholm, Kunstenwerkplaats PianofabriekMet ondersteuning van: wpZimmer, STUK, CAMPO