PROJECT

Welcome to the Jungle (2012)

Welcome To the Jungle is een installatievoorstelling geïnspireerd door het fenomeen van global weirding, een term waarmee klimaatdeskundigen de steeds moeilijker te voorspellen weersveranderingen benoemen. Op tocht doorheen een weids labyrint van spiegelfolie ontdek je een fragiel en sensueel ecosysteem waarin subtiele verschuivingen in licht, geluid en geur oncontroleerbare veranderingen teweeg brengen. Mistwolken, temperatuurschommelingen, wind en trillingen dompelen de bezoeker onder in een haast immateriële maar zintuiglijke jungle. In een choreografie van onverwachte invalshoeken doorkruis je een ruimte die vol is van zijn eigen leegte, een plek waar veel zichtbaar is, maar weinig betrouwbaar.

De jungle van spiegelfolie, een installatie ontworpen in samenwerking met beeldend kunstenaar Erki De Vries, wisselt voortdurend van gedaante. Ze balanceert op een wankele grens tussen wat een weerspiegelende oppervlakte lijkt te zijn, een open ruimte of een transparante barrière. Deze poëtische omgeving roept een ontregelde ruimte op, een atmosfeer die zich niet langer schikt naar de gekende natuurwetten en ons dagelijks oriëntatievermogen. Geuren ontworpen door Laurent-David Garnier, soundscapes samengesteld door Peter Lenaerts, waternevels, temperatuurschommelingen, wind en trillingen worden ingezet om de toeschouwer onder te dompelen in deze toestand van voortdurende verandering. De gelijkaardige aankleding van performers en publiek draagt nog verder bij tot de verwarring in dit doolhof, tussen passanten en bewoners, tussen lichamen en hun reflecties, tussen een ecosysteem in ontbinding en het verrijzen van een nieuwe habitat.

Voorbije Data

Oktober 2013

11/10
Vooruit (Gent)
12/10
Vooruit (Gent)
13/10
Vooruit (Gent)

Juli 2013

13/07
Gessnerallee (Zürich)
14/07
Gessnerallee (Zürich)

Maart 2013

22/03
Kaaitheater (Brussel)
23/03
Kaaitheater (Brussel)

December 2012

01/12
BUDA (Kortrijk)
07/12
PACT Zollverein (Essen)
08/12
PACT Zollverein (Essen)

November 2012

10/11
Stedelijk Museum (Amsterdam)
11/11
Stedelijk Museum (Amsterdam)
23/11
DeSingel (Antwerpen)
24/11
DeSingel (Antwerpen)
30/11
BUDA (Kortrijk)

Credits

Concept & choreografie: Andros Zins-BrowneScenografie: Erki De Vries, Andros Zins-BrownGeluidsontwerp: Peter Lenaerts
Geurontwerp: Laurent-David GarnierLichtontwerp: Hans MeijerProductieleiding: Tiziana PennaDramaturgisch advies: Sidney Leoni, Femke Gyselinck, Marialena MaroudaTechnische leiding: Vincent MalstafTechnische assistentie: Kristof Vande WalleSpelers: Isah De Zutter, Vik Van den Broeck, Camille Vermeire, René Wynants, Lynn Smeuninx, Mona Staut, Hendrik De Boeck, Rein Lootvoet, Gijs van Ammers, Freek Hannes, Misha Demoustier, Marie Van KuyckAssistentie: Danaë BosmanProductie: wpZimmer (Antwerp)
Co-productie: Jan Van Eyck Academy (Maastricht), PACT Zollverein (Essen), Kaaitheater (Brussel), Vooruit (Gent) met de steun van Départs / European Commission (Culture program), Buda (Kortrijk), deSingel (Antwerpen)Met de steun van: de Vlaamse OverheidMet dank aan: Het Stedelijk Museum (Amsterdam), Netwerk (Aalst)

Pers

Preview: De Morgen
Interview: STEPP
Essay: Marnix Rummens
Essay: Anna-Carolin Weber
Essay: Marialena Marouda