Vanilla

PROJECT

Vanilla (2020)

Vanilla is een onderzoek van Sophie Guisset dat de mogelijkheden van seksueel genot onderzoekt en normativiteit in seksuele praktijken en hoe normen de taal eromheen doordringen in twijfel trekt. Door de persoonlijke en imaginaire verhalen van seksuele ontmoetingen die als ‘extreem’ of niet normatief worden beschouwd te delen op een persoonlijke en kwetsbare manier, wil Sophie de aandacht, het respect en de speelsheid ervan benadrukken.

Een ander soort genot dat Sophie wil onderzoeken is het genot van voedsel, meer bepaald de zintuiglijke ervaring van het maken en eten ervan. Tijdens ons proces zullen we ons afvragen hoe het recept van een béarnaise saus en de aandacht die het vraagt ons iets kan leren over seks en respect.

Omdat het proces gebaseerd is op intiem delen, werkt Sophie samen met drie andere kunstenaars die een openheid, gevoeligheid en respect delen voor verschillende manieren om over seksualiteit na te denken. De in Berlijn gevestigde queer performer Enis Turan en Sophie Guisset werken samen aan de performance, storytelling en choreografie, beeldend kunstenaar Cee Füllemann bouwt de speeltuin en choreografe Lisa Vereertbrugghen werkt mee aan de dramaturgie en tekst.

Info

Performance
Taal: Engels
Leeftijd: 18+