PROJECT

The Hollows II (2013)

Waar Superconflict, I believe I can see the future en Simulations bevolkt werden door virtuele personages uit videogames en animatiefilms, ligt aan de basis van The Hollows een fascinatie voor de fictieve figuur van de zombie. Dit filmpersonage onderscheidt zich van voorgaande inspiratiebronnen doordat het door een acteur wordt vertolkt en niet door een avatar. Niettemin wordt deze horrorfiguur volledig bepaald door een afgelijnd bewegings- en geluidsidioom. Het zijn deze specifieke kenmerken die Jonsson in het creatieproces van The Hollows heeft onderzocht, gechoreografeerd en gedeconstrueerd, daarmee inspelend op de opvallende hernieuwde belangstelling voor de zombiefiguur in de populaire cultuur. In talloze televisieseries, films, strips, games, musicals blijven ’the living dead’ onze verbeelding immers bespoken.

The Hollows is een tweeluik. The Hollows I: Walk with Me is een letterlijke opvoering van een hedendaags zombiescenario in situ. Tijdens deze parcoursvoorstelling wordt het publiek meegevoerd doorheen een zombiescenario in een participatieve setting. The Hollows II is een aanstekelijke hands-on workshop die een loopje neemt met het bewegings- en geluidsidioom van de zombie. Het wankele evenwicht – of misschien net de continuïteit – tussen mens en monster is de rode draad tussen beide producties.

The Hollows II
De zombie als culturele creatie zit ingebed in een kluwen van associaties, angsten en aspiraties. The Hollows II haalt de zombiefiguur uit zijn natuurlijke fictiecontext en plaatst hem oog in oog met jezelf. In een vreemde mix van een zombieworkshop voor dummies en live opvoeringen van cultscènes bevraagt de workshop onze collectieve angsten en identiteit. Balancerend op de grens van het (on)menselijke mengen de performers zich met het publiek waardoor steeds meer omstanders worden aangestoken. Laat de zombie in je los in deze dodelijk onvoorspelbare game!

Voorbije Data

Oktober 2014

09/10
kc Buda (Kortrijk)
31/10
Mestizo Arts Festival (Antwerpen)

April 2014

11/04
wpZimmer (Antwerpen)
25/04
Dansenshus (Stockholm)
26/04
Dansenshus (Stockholm)

Februari 2014

11/02
Monty (Antwerpen)
20/02
Vooruit (Gent)

November 2013

14/11
MDT (Stockholm)

Credits

Concept en choreografie: Robin JonnsonDans: Ludvig Daae, Emma Kim Hagdahl, Robin Jonsson, Linnea MartinssonGeluidsontwerp: Peter LenaertsLichtontwerp & techniek: Arne LievensProductie: wpZimmer (Antwerp)Coproductie: Simulator IF (Stockholm), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), MDT (Stockholm)Met steun van: Vooruit (Ghent), Petra och Karl Erik Hedborgs Stiftelse, Swedish Arts Council / Statens Kulturråd, The City of Stockholm, the DEPARTS network (funded by the Culture Programme of the European Commission)