Inner Ocean

PROJECT

Inner Ocean (2011)

Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest als danser heroriënteerde Kosi Hidama zichzelf door een onderzoeksproject dat de parallellen tussen beweging en bewustzijn onderzocht. Invloeden uit de oosterse filosofie, biologie, fysica en antropologie verdiepten zijn denkwereld en leidden tot de creatie van Inner Ocean in 2011.

Inner Ocean is een voorstelling die de interactie tussen een live lichaam en een video-omgeving inzet om dans en bewustzijn in elkaars verlengde te plaatsen. Als we dans zien als een aaneenschakeling van lichaamsbeelden kan bewustzijn behandeld worden als een opeenvolging van tekens en betekenissen. Beide processen zijn voortdurend in beweging en scheppen zichzelf vanuit een oorsprong die ons ontgaat. In Inner Ocean begeeft Kosi Hidama zich op een beeldende zoektocht die het fysische en metafysische verbindt en uitmondt in een intieme en serene solo. De interactie tussen binnen- en buitenwereld, lichaam en video leidt tot een landschap van poëtische beelden die even existentieel zijn als paradoxaal.

Voorbije Data

Maart 2011

19/03
Beursschouwburg (Brussel)
20/03
Beursschouwburg (Brussel)

Credits

Concept, performance en video: Kosi HidamaVideo: Tomomi KawamuraLicht en systeemprogrammering: Jan Van GijselKostuums: Lot LemProductie: wpZimmer (Antwerp)Coproductie: Kunstencentrum Buda (Kortrijk), Beursschouwburg (Brussels), workspacebrussels (Brussels)Met de steun van: De Werf (Bruges) and de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Pers

Recensie: Marnix Rummens