GNAB◊RRETN¡

PROJECT

GNAB◊RRETN¡ (2021)

Samen willen Alan Van Rompuy (azertyklavierwerke, vieze meisje) en Dounia Mahammed een bewogen-muziek-en-tekst-werk maken dat ergens tussen een optreden en een voorstelling zweeft. In 2017 werkten zij voor het eerst samen in de voorstelling w a t e r w a s w a s s e r.

GNAB◊RRETN¡ is een experiment in communicatie. Een concert over vinden en verliezen dat je je herinnert, maar dat nooit plaatsvond. Twee ontheemde wezens die zichzelf/alles voortdurend bij elkaar rapen. Een warme sciencefiction op zoek naar connectie in vervreemding. Alan Van Rompuy en Dounia Mahammed deden onderzoek naar geluidsoverlast (voor zowel mens als dier), patronen, selectieve doofheid, gewenning en ruis in verhouding tot stilte: iets dat ophoudt met bestaan, de (na-)galm, echo, her-innering van iets dat voorbij is, waardoor het voelbaarder of hoorbaarder is dan toen het nog bestond.

Ieder met hun eigen achtergrond willen ze muziek, tekst en beweging in elkaar laten overlopen, gevolg laten zijn van elkaar, in een andere context plaatsen: beweging brengt geluid, herhaling wordt ritme, woord is klank, klank wordt gevoel(d).

In een speelse (de)constructie van verschillende talen gaan ze op zoek naar betekenis en onzin, naar abstractie en taal schommelend tussen het verstaanbare en het enkel voelbare.

Dit project heette voordien GALM (werktitel).

Voorbije Data

Februari 2021

07/02
Brakke Grond - CANCELLED ( Amsterdam )

Maart 2021

20/03
KAAP - CANCELLED (Brugge)

Mei 2021

12/05
CC Berchem - CANCELLED (Antwerpen)
27/05
C-Takt Festival (C-Mine) - CANCELLED (Genk)

September 2021

09/09
C-Takt Festival (première) (Genk)
10/09
PILAR (Brussel)

Oktober 2021

02/10
De Grote Post & VOLTA (Oostende)
14/10
Arenberg (Antwerpen)
21/10
Brakke Grond (Amsterdam)
22/10
Brakke Grond (Amsterdam)

Februari 2022

23/02
CC Dilbeek (Dilbeek)

Juni 2022

02/06
CC Berchem (Antwerpen)

Januari 2022

27/01
KAAP (Brugge)

Credits

Spel en creatie: Dounia Mahammed en Alan Van RompuyOutside eye: Myriam Van Imschoot, Fulco Ottervanger en Mira BryssinckDecor, licht en klankbord: Michiel SoeteKostuum: Lieselot SiddikiVideo: Grégoire VerbekeProductie: wpZimmerCoproductie: Brakke Grond, KAAP, Vooruit, C-Takt, PILAR, Zinnema, Volta & De Grote PostMet dank aan: Rosas, Simon D'Huyvetter en Merel Van de Gehuchte

Info

Concert-voorstelling
Taal: ENG,FR,NL