GNAB◊RRETN¡
© Elies Van Renterghem

PROJECT

GNAB◊RRETN¡ (2021)

Samen willen Alan Van Rompuy (azertyklavierwerke, vieze meisje) en Dounia Mahammed een bewogen-muziek-en-tekst-werk maken dat ergens tussen een optreden en een voorstelling zweeft. In 2017 werkten zij voor het eerst samen in de voorstelling w a t e r w a s w a s s e r.

Centraal in hun beginnend onderzoek staan: geluidsoverlast (voor zowel mens als dier), patronen, selectieve doofheid, gewenning en ruis in verhouding tot stilte: iets dat ophoudt met bestaan, de (na-)galm, echo, her-innering van iets dat voorbij is, waardoor het voelbaarder of hoorbaarder is dan toen het nog bestond.

Ieder met hun eigen achtergrond willen ze muziek, tekst en beweging in elkaar laten overlopen, gevolg laten zijn van elkaar, in een andere context plaatsen: beweging brengt geluid, herhaling brengt ritme, woord wordt klank, klank wordt gevoel(d).

In een speelse (de)constructie van verschillende talen gaan ze op zoek naar betekenis en onzin, naar abstractie en taal schommelend tussen het verstaanbare en het enkel voelbare.

Dit project heette voordien GALM (werktitel).

Speellijst

Maart 2021

20/03
KAAP - CANCELLED (Brugge)

Mei 2021

12/05
CC Berchem (Antwerpen)
11/05
PILAR (Brussel)

Juni 2021

01/06
De Grote Post i.s.m. VOLTA - DATES TO BE CONFIRMED (Oostende)

Oktober 2021

14/10
Arenberg (Antwerpen)

Februari 2022

23/02
CC Dilbeek (Dilbeek)

Voorbije Data

Februari 2021

07/02
Brakke Grond - CANCELLED ( Amsterdam )

Credits

Spel en creatie: Dounia Mahammed en Alan Van RompuyOutside eye: Myriam Van Imschoot, Fulco Ottervanger en Mira BryssinckDecor, licht en klankbord: Michiel SoeteKostuum: Lieselot SiddikiVideo: Grégoire VerbekeProductie: wpZimmerCoproductie: Brakke Grond, KAAP, Vooruit, C-Takt, PILAR, Zinnema, Volta i.s.m. De Grote PostMet dank aan: Rosas, Simon D'Huyvetter en Merel Van de Gehuchte

Info

Concert
Taal: ENG