PROJECT

Big Fat Failed Beginnings (2013)

Ons hele universum is het resultaat van een kolossale explosie. En 15 miljard jaar later zindert die Big Bang nog na in onze oren, letterlijk, in de vorm van ‘Cosmic Background Radation’. Net zoals liedjes ons herinneren aan vervlogen tijden, maakt die nagalm ons nostalgisch. Stiekem maar hevig verlangen we naar die rauwe, onbeteugelde energie waarmee de Big Bang gepaard ging, die ramp der rampen waaruit alle leven is voortgekomen. Om deze nostalgie te verzachten zoeken we meer dan eens het gevaar op. Maar de kicks als die van benji-jumpen, bergbeklimmen of racen laat ons meestal onbevredigd achter.

Met Big Fat Failed Beginnings grijpen Gosie Vervloessem, Naomi Kerkhove en Wendy Van Wynsberghe deze nostalgie bij haar wortels. In hun experimenteel atelier broeden ze op de vraag hoe we tegemoet kunnen komen aan dat verlangen naar oerkracht wanneer de strijk, de was en een dozijn vergaderingen op ons liggen te wachten. Met huis-, tuin- en keukenmateriaal blenden, koken, pocheren, persen, mixen ze tsunami’s, vulkaanerupties, aardbevingen bij elkaar. Kortom, al het natuurgeweld van uw dromen, on demand! Ook voor veiligheidsadvies, nazorg en traumabegeleiding kan je bij hen terecht. Want hoe ontsnappen we aan de rampen die we zelf creëren?

Big Fat Failed Beginnings was reeds te zien op Belluard Festival (Fribourg) en Stormopkomst Festival (De Warande, Turnhout), en in De Pianofabriek (Brussel), wpZimmer (Antwerpen) en Vrijstaat-O. (Oostende).

Credits

Concept en realisatie: Gosie Vervloessem, Naomi Kerkhove, Wendy Van WynsbergeProductie: Belluard Bollwerk InternationalGerealiseerd dankzij: Canton de Fribourg encouragement to culture (Fribourg)Uitvoerend producent: wpZimmer (Antwerp)Ondersteund door: Recyclart (Brussels), de Pianofabriek (Brussels), Migros Pour-cent culturel (Fribourg), the Flemish Authorities

Info

Installation / performance / workshop
Taal: Engels of Nederlands