RESIDENCY
NEW IN RESIDENCY: KAPINGA JOSÉPHINE MUELA KABEYA
NEW IN RESIDENCY: KAPINGA JOSÉPHINE MUELA KABEYA

Kapinga Joséphine Muela Kabeya (geboren in 1995 in Oostende, woont en werkt in Gent) houdt zich bezig met spiritualiteit, vrouwelijkheid, rituelen en het verkennen van het bestaan. Haar werk, speels en naïef, weerspiegelt haar zoektocht naar een band met de natuur, het opeisen van haar eigen plaats en het rechtvaardigen van haar bestaansrecht als queer vrouw van kleur. Met een diepgaande reflectie op haar wortels en de roep om aarding, richt ze zich op het delen van haar eigen verhaal en het helen van de aarde binnen het universum dat ze bewoont.

NIEUWS
INTRODUCING: MONSTERS SCHOOL
INTRODUCING: MONSTERS SCHOOL

wpZimmer presenteert met trots Monsters School. Monsters School is een collectief en duratief experiment gedurende de hele maand juli. Een performatieve transformatie van “school” in een ruimte van co-creatie. Dit proces van anders worden is een praktijk van afleren en ongedaan maken terwijl je velen bent. Monsters School zet haar voet in het Middelheimpark, een partner in het anders worden.

(meer…)
LAST MONTH TONIGHT
LAST MONTH TONIGHT #8
LAST MONTH TONIGHT #8

Op vrijdag 17 mei organiseren we de achtste editie van Last Month Tonight!

Met Last Month Tonight creëren we een informele setting waarin bewoners en de bredere wpZimmer gemeenschap samen zitten rond een vraag, een tekst of een artistieke praktijk die centraal stond tijdens de residentie van de uitgenodigde kunstenaars.

Deze editie bestaat uit kunstenaars Marko Gutić Mižimakov, Arthur Decock, Augusto Pedraza, François Vincent en Anse Kuyl.

Georganiseerd in samenwerking met Enrica Camporesi

Met steun van Flanders – State of the art / Departement van Cultuur, Jeugd en Media

RESIDENTIE
NEW IN RESIDENCY: RODRIGO BATISTA
Rodrigo Batista
NEW IN RESIDENCY: RODRIGO BATISTA

Rodrigo’s ambitie is om theatervoorstellingen te maken die functioneren als onverbloemde esthetische verklaringen gericht op geopolitieke contexten. Hij bereikt dit door middel van intens onderzoek van lichaam en geest vanuit impulsen van iconoclasme, humor, indigestie, verminking, bloed en explicietheid. Zijn doel is om een voelbaar gevoel van politieke urgentie en actie te creëren bij zijn publiek, door middel van theaterstukken die verweven zijn met grote concepten zoals de relatie tussen kunst en macht, tragedie, Latijns-Amerikaanse politiek, stakingen/opstand, politieke explicietheid, armoedepornografie, gore-kapitalisme, propaganda, antikolonialisme als een geweldsgebeurtenis, de operaties en gevolgen achter de Noord-Amerikaanse Alt-Right-beweging, om er maar een paar te noemen.

RESIDENTIE
NEW IN RESIDENCY: FEDERICO PROTTO
Federico Protto
NEW IN RESIDENCY: FEDERICO PROTTO

Federico Protto’s artistieke praktijk ontvouwt zich door en langs performance, geluid, installatie en onderzoek. Binnen de werken komen verschillende praktijken zoals choreografie, muziek en mixtapes, mode, beeldhouwkunst en tekst samen en verweven zich met zijn Zuid-Amerikaanse achtergrond. In het hart van het artistieke onderzoek ligt een interesse in het delen van verhalen rondom migratie en het koloniale, en onze individuele en collectieve bewegingen door de wereld(en).

RESIDENTIE
NEW IN RESIDENCY: François Vincent & Anse Kuyl
François Vincent & Anse Kuyl
NEW IN RESIDENCY: François Vincent & Anse Kuyl

Vanuit hun eigen ervaring willen François Vincent en Anse Kuyl ‘Archive des Petites Morts’ creëren, een ruimte waar hun eigen rouw en die van anderen kunnen bestaan en waar men getuige van kan zijn. In dit archief willen ze thema’s opnemen zoals de frictie tussen aanwezigheid/afwezigheid, verliezen/winnen, verleden/toekomst, herinneren/herinnering, object/geobjectiveerd lichaam, gevoeld in de nasleep van seksueel geweld.

FESTIVAL
LET’S GO BEYOND THE BLACK BOX!
LET’S GO BEYOND THE BLACK BOX!

Het is zover! Voor de derde keer neemt Beyond the Black Box verschillende hoeken van Antwerpen in beslag om een vierdaags programma te boetseren, dat werk viert dat buiten de lijntjes van klassieke genres kleurt.

(meer…)
RESIDENTIE
NEW IN RESIDENCY: Sébastien Hendrickx
Sébastien Hendrickx
NEW IN RESIDENCY: Sébastien Hendrickx

Sébastien Hendrickx (BE) is dramaturg en performancekunstenaar. Zijn debuutvoorstelling The Good Life (2021) was een meeslepende reis waarin hij zich het goede leven in tijden van diepgaande ecologische mutaties voorstelde. Na het verhalende stuk Moddertong (2022-2024) werkt hij momenteel aan Palace of Justice (2025-2026), een performatief portret van het Justitiepaleis in Brussel.

(meer…)
RESIDENTIE
NEW IN RESIDENCY: Maxime Arnould
Maxime Arnould
NEW IN RESIDENCY: Maxime Arnould

Maxime Arnould is een toneelregisseur. Hij is geboren in 1992 in Reims (Frankrijk). Na zijn acteursopleiding aan de Comédie de Reims, Centre Dramatique National, zal hij afstuderen aan de INSAS. Hij is zowel regisseur als performer en werkt ook samen met andere artiesten: Ivana Müller, Paola Pisciottano, Elsa Chêne, Audrey Apers, Mikael Serre, Julie Benegmos en Collectif 3ème Vague.

(meer…)