TOPOS
TOPOS 3: De rol van film en poëzie in sociale mobilisatieprocessen
TOPOS 3: De rol van film en poëzie in sociale mobilisatieprocessen

Op vrijdag 17 juni organiseert wpZimmer een Poëzie- en filmavond in het kader van TOPOS 3: Evening School of Gentle Disarming. Het programma is mogelijk gemaakt door schrijfster en eigenares van queer boekhandel ‘Kartonnen Doos’ Johanna Pas en Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat die werkzaam zijn in het audiovisuele veld.

De avond zal de rol van film en poëzie in de sociale mobilisatieprocessen belichten aan de hand van vijf verschillende films, alsook een poëzie- en sprookjeslezing door Johanna Pas.

ontdek het programma hier
TOPOS
New Collective Residency: TOPOS 3
New Collective Residency: TOPOS 3

De komende drie weken starten we een nieuwe TOPOS-journey met Ahilan Ratnamohan, Siniša Ilić, The Agency of Singular Investigations en Zorka Wollny, die de collectieve residentie vorm zullen geven. In het kader van deze collectieve residentie organiseren we verschillende bijeenkomsten onder de noemer ‘The Evening School of Gentle Disarming’ die zullen worden begeleid, gevormd en gefaciliteerd door elke uitgenodigde kunstenaar die zijn eigen artistieke praktijk gebruikt als een instrument voor verkenning. Voor meer informatie over hoe je deze bijeenkomsten kan bijwonen en de conversaties mee vorm kan geven, kan je hier het volledige programma ontdekken.

TOPOS
TOPOS 3: The Evening School of Gentle Disarming
TOPOS 3: The Evening School of Gentle Disarming

We introduceren onze derde editie van TOPOS, een format met als doel om onze artistieke gemeenschap te verbinden met onze buurt- en community. Het is een format dat wpZimmer’s essentie benadrukt om niet enkel als een fysieke ontmoetingsplaats te fungeren, maar ook als een collectieve ruimte voor discussie en educatie. Met The Evening School of Gentle Disarming creëerden we een publiek en gesloten programma waar uitgenodigde kunstenaars en deelnemers gesprekken exploreren, waarin collectief gedrag, mobilisatie en demobilisatie, collectieve verbeelding en alternatieve toekomsten worden verkend…

wpZimmer calls you om mee deel uit te maken van TOPOS 3 – Meer informatie over het volledige programma vind je HIER.

RESIDENTIE
New in Residency: Nikolas Lestaeghe
Nikolas Lestaeghe
New in Residency: Nikolas Lestaeghe

Tijdens de afgelopen twee weken verwelkomden we theatermaker en co-founder van KAK Brussels Nikolas Lestaeghe.

Met Alcoholistan zet Nikolas een interactieve installatie op waarin hij de architectuur van de barsetting analyseert – een omgeving die gericht is op de consumptie van alcohol. Samen met het publiek wil hij de symbolen van een bar verkennen en de verleidingen en roekeloosheid onderzoeken die in deze setting leven.

Lees HIER meer over Nikolas’ werk en de persoonlijke band die hij heeft met zijn huidige artistieke praktijk.

Speellijst

Juni

02/06
CC Berchem (Antwerpen)

Maart