RESIDENTIE
New in Residency: Çifel Hüseyin
 Çifel Hüseyin 
New in Residency: Çifel Hüseyin

Antwerp-based interdisciplinaire, mixed-media kunstenaar Çifel Hüseyin komt twee weken lang naar wpZimmer voor een residentie waar hij zich toespitst op Displacing Belongings – een project dat de grenzen tussen verschillende disciplines versterkt alsof het een vooruitgang is van het herdenken van de connectie tussen wezens, dingen, gebeurtenissen en de omgeving waarin we samen leven; wat zich vervolgens ontvouwt als een interdisciplinair onderzoeksproces dat een artistieke en creatieve ontdekking van het verstrijken van tijd inhoudt via interactieve, spontane en tijdelijke ontmoetingen met verschillende persona’s.

RESIDENTIE
Nieuwe residentie: Pauline Brun en Marcos Simoes
Marcos Simoes
Nieuwe residentie: Pauline Brun en Marcos Simoes

Choreografisch kunstenaar en performer Marcos Simoes en performer, scenografe en dramaturge Pauline Brun vergezellen elkaar twee weken lang voor een residentie in wpZimmer. Tijdens hun verblijf focussen ze zich op Tie-Tool waarin ‘misverstanden’ centraal staan en beschouwd worden als iets om over na te denken, iets waardevols. Ze zien het meer als een visueel en een choreografisch instrument dan als een onderwerp van het werk.

RESIDENTIE
Nieuwe Residentie met Lan-Hsin,Tu
Lan Hsin, Tu
Nieuwe Residentie met Lan-Hsin,Tu

Voor de komende twee weken verwelkomen we kunstenaar en textiel- en modeontwerper Lan-Hsin,Tu en zal ze bij wpZimmer werken aan ONE OBJECT, ONE SERIES III – Een onderzoek naar de verkenning van materiële cultuur, de relatie tussen lichamen en draagbare objecten, en het idee om het lichaam te gebruiken als een interface om emotie uit te drukken. Haar artistieke praktijk zal worden uitgevoerd door middel van een serie foto’s, performance, tekeningen en draagbare sculpturen.

TOPOS
TOPOS 3: De rol van film en poëzie in sociale mobilisatieprocessen
TOPOS 3: De rol van film en poëzie in sociale mobilisatieprocessen

Op vrijdag 17 juni organiseert wpZimmer een Poëzie- en filmavond in het kader van TOPOS 3: Evening School of Gentle Disarming. Het programma is mogelijk gemaakt door schrijfster en eigenares van queer boekhandel ‘Kartonnen Doos’ Johanna Pas en Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat die werkzaam zijn in het audiovisuele veld.

De avond zal de rol van film en poëzie in de sociale mobilisatieprocessen belichten aan de hand van vijf verschillende films, alsook een poëzie- en sprookjeslezing door Johanna Pas.

ontdek het programma hier