Residency
New Collective Residency: Rooted Hauntology
FoAM – Zenne
New Collective Residency: Rooted Hauntology
De collectieve residentie Rooted Hauntology is deze week van start gegaan!

Ingrid Vranken wordt vergezeld door Mihaela Brebenel, Nahuel Cano, Mayfield Brooks, Rodrigo Batista, Mathieu Charles, Gosie Vervloessem and Rasa Alksnyte om onze wereld vol spoken te verkennen.

Door de nieuwe Covid19 maatregelen ziet de residentie er iets anders uit, maar gelukkig hebben de participanten een manier kunnen uitstippelen om alsnog (digitaal) verbonden te zijn, en collectief aan Rooted Hauntology te werken.

work in progress
CRIP (werktitel) – Charlotte Goesaert
Charlotte Goesaert
CRIP (werktitel) – Charlotte Goesaert
op KIEM Festival in CC De Grote Post

Samen met videomaker Jochem Baelus filmde en interviewde Charlotte Goesaert mensen met ‘abnormale’ lichamen: van fysieke beperkingen tot bodybuilders. Daarna dompelde ze zich onder in extreme bewegingsvormen, met als doel het (on)volmaakte lichaam fysiek voelbaar te maken op scène.

Tijdens het KIEM festival in CC De Grote Post deelt Charlotte een work in progress met het publiek. Kom op zaterdag 10 oktober 2020 richting zee! Klik hier voor tickets.

PERFORMANCE
SAVE THE DATE: The Image Generator III
SAVE THE DATE: The Image Generator III

We brengen je graag op de hoogte van The Image Generator III – een driedaags festival dat komende vrijdag van start gaat in Antwerpen.

Met The Image Generator III biedt wpZimmer samen met Platform 0090, Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten – In Situ³, Kunst/Werk, Musica en Out of Sight een programma aan dat de grenzen tussen beeldende kunst, performance en geluid overstijgt.

Verschillende artistieke interventies, performances en acties in de stad nodigen je uit om de voorgestelde route te volgen of tijdelijk enkele ruimtes in te nemen en zo je dagelijkse routine te hertekenen van 25 tot en met 27 september. 

Ontdek alle informatie rond de voorstellingen en artiesten die deel uitmaken van The Image Generator III in het volledige programma!

Tot dan?

Performance
Corona-proof genieten van LAFS #5 bij wpZimmer
Corona-proof genieten van LAFS #5 bij wpZimmer

We openden een tijdje geleden al onze deuren opnieuw voor onze residenten, en nu kunnen we ook jullie, ons publiek opnieuw verwelkomen! Uiteraard doen we dit volledig corona-proof en zetten we de veiligheid en gezondheid van ons publiek, onze artiesten en het personeel op de eerste plaats.

We zetten even wat maatregelen op een rijtje zodat we met z’n allen op een verantwoorde manier kunnen genieten van kunst en cultuur! Vind ze hier terug.

15/8 – 19/8 > Common Dreams: Moving Away Together – Maria Lucia Cruz Correia & studenten van HEAD–Geneva
Maria Lucia Cruz Correia
15/8 – 19/8 > Common Dreams: Moving Away Together – Maria Lucia Cruz Correia & studenten van HEAD–Geneva

Vorig jaar presenteerde Maria Lucia Cruz Correia op het far° festival The Voice of Nature: The Trail. Daarin betrok ze het publiek bij een transformatieproces door middel van fictie, magie en documentaire. Dit theatrale proces, dat het begrip ecocide in de schijnwerpers zette, richtte zich op de manier waarop wetten en gerechtigheid de ecosystemen van de aarde kunnen dienen door rechten te verlenen aan de natuur. Dit jaar heeft far°, in samenwerking met HEAD-Genève (Universiteit voor Kunst en Design in Genève), de kunstenaar gevraagd om samen met studenten te werken aan een nieuw project. Common Dream: Moving Away Together volgt op een workshop in februari. Tussen fictie en realiteit staat het project in het teken van langetermijnonderzoek naar onderwijs over de toekomst, als een alternatieve school om strategieën te schetsen om de klimaatverandering tegen te gaan. De besproken onderwerpen richten zich op het algemeen belang, gezondheidszorg, hoop en tijd en zullen ingaan op wat ons verenigt en hoe we kunnen leren overleven. Voor Communs singuliers#1 heeft de school een nomadische vorm aangenomen, die zich vestigt in een bos en aan de oevers van het meer van Genève. Gedurende vijf dagen ontvouwen de leerlingen een programma dat verschillende collectieve activiteiten omvat zoals planten, zingen, lezen, eten, discussiëren, contempleren, snorkelen of in opstand komen. Elke dag deelt een gast ook zijn of haar kennis (van biologie, economie, astrologie…) en opent hij of zij discussies over onderwerpen die verband houden met de ecologische transitie. Als antwoord op de brandende kwesties van onze tijd, biedt Common Dreams: Moving Away Together ruimte en tijd om ons handelingsvermogen te verkennen, samen te denken en misschien gemeenschappelijke dromen te ontwikkelen.

OPEN CALL – FALL 2021
OPEN CALL – FALL 2021

wpZimmer is a place for considered, deep and unconditioned artistic research and development. It offers itself as a secret garden, a boiling room, and an open agora that hosts and is taken by practices for a foggy future.
If you feel your artistic trajectory or specific project needs a place to concentrate, float and pulse, our doors are wide open. Send us your proposal, vision or needs, and DARE TO STEP IN!


👉 TODAY Helga BaertChiara Organtini, Ingrid Vranken, Gosie Vervloessem & Nicolas Galeazzi (our multi-voiced curatorial team) launch their VERY FIRST OPEN CALL!

👉 APPLY HERE!

vacature
wp Zimmer zkt. productiemedewerker (100 of 80 %)
wp Zimmer zkt. productiemedewerker (100 of 80 %)

Ben jij een organisatorisch talent? Heb jij ervaring met administratieve zaken? Ben jij goed in multitasken en plannen? Ben jij proactief, gestructureerd en vindingrijk?

Solliciteer hier voor de job van productiemedewerker bij wp Zimmer.

Dag van de Dans: ONLINE!
Dag van de Dans: ONLINE!

Omwille van de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het COVID-19 Corona virus tegen te houden, kan Dag van de Dans in zijn gekende vorm niet doorgaan. Deze vijfde editie gaat volledig online door!

Dans op 25 april in je woonkamer, op de stoep voor je deur, in een lege straat of zet je raam open en dans voor de voorbijgangers. Deel op Dag van de Dans een foto of een filmpje van jouw dansmoves via @dagvandedans (Facebook en/of Instagram). We hopen zo een online kettingreactie uit te lokken.

COVID-19
COVID-19

BERICHT AAN ONZE RESIDENTEN & KUNSTENAARS & MEDEMENSEN

wpZimmer is gesloten t.e.m. 3 april 2020. Onze medewerkers blijven bereikbaar via mail, telefonisch, WhatsApp of Skype. Alle residenties zijn opgeschort.

Omdat wpZimmer een plek is waarbij verschillende nationaliteiten elkaar ontmoeten, samen lunchen, creëren, slapen, … zijn wij genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Dit om de gezondheid van onze kunstenaars en werknemers zoveel mogelijk te waarborgen. Daarbij denken we ook aan de gezondheid van nabije familie en vrienden, maar evengoed zij die wel tot risicogroepen behoren of geen vlotte toegang hebben tot gezondheidszorg.  

Blijf zoveel mogelijk binnen. Vermijd contact met (veel) mensen en hou rekening met de volgende hygiënische maatregelen:

 • Was je handen met zeep! 
 • Gebruik papieren doekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg.
 • Geef geen kussen en knuffel niet. Ga op zoek naar een alternatieve manier van begroeten
 • Houd minstens 1 meter afstand tussen jezelf en andere personen.
 • Als je moet hoesten of niezen, probeer het dan in je elleboog te doen
 • Als je je ziek voelt, vooral als je koorts hebt, blijf dan AUB in bed! 
 • Als je voelt dat je situatie verslechtert, contacteer dan een dokter of het ziekenhuis, zij zullen je vertellen wat je moet doen. 
 • Als je geen toegang hebt tot gezondheidszorg, laat het ons dan weten. Niemand moet alleen of geïsoleerd zijn. We zullen proberen verder te helpen.

Recente informatie van de Belgische overheid vind je hier: https://www.info-coronavirus.be/nl/ 

MURMUR / Performing Arts Lees- en Discussiegroep
Dan Mussett
MURMUR / Performing Arts Lees- en Discussiegroep

Na een korte stilte, is MURMUR terug! De eerste sessie van het nieuwe jaar vindt plaats op maandag 20 januari in wpZimmer (Gasstraat 90, 2060 Antwerpen) van 19u tot 21u. Het ontwerp werd ditmaal gekozen door Kinga Jaczewska: ‘Wat is de invloed van de project geörienteerde mentaliteit op onze (kunst)praktijk?

We vangen de sessie aan met het lezen van fragmenten uit Bojana Kunst’s artikel The Project Horizon. On the temporality of making‘.

Na het collectief lezen van de uittreksels stelt Kinga een paar eenvoudige praktische oefeningen voor. Deze zullen discussie mogelijk maken, alsook een manier bieden om het ontwerp bespreekbaar te maken en manieren van samenzijn te vinden en te beoefenen.

Iedereen welkom! Er zullen een aantal geprinte versies van de tekst klaarliggen op de avond zelf.

Bevestig je aanwezigheid door een mailtje te sturen naar murmurreadings@gmail.com.

De Grote Belgische Dansvitrine
De Grote Belgische Dansvitrine

** deadline verlengd: inschrijven kan nog t.e.m. 13 december**

Je bent volop bezig met het maken van een eigen choreografie. Je danst en dolt, zwoegt en zweet, probeert en repeteert, valt en zet door. Je bent er bijna. Nog een beetje schrappen, nog een beetje schaven …

Wat als … een professional jou bij die laatste loodjes met het geknipte advies zou bijstaan?

Wat als … een expert je feedback op maat zou kunnen geven bij jouw work-in-progress?

Wat als … je na onze coaching nog sterker in je schoenen zou staan? En wie weet zelfs klaar bent om jouw choreografie te brengen voor een enthousiast publiek?

Wat als … je je zou inschrijven voor De Grote Belgische Dansvitrine (editie Deinze)?

Wat is het standpunt van wpZimmer?
Wat is het standpunt van wpZimmer?

Het Vlaamse Kunstenveld is er één met een bijzondere architectuur. Het groeide van onderuit en put zijn kracht en innovatie uit een nauwe samenwerking tussen grote en kleine spelers. Als kleine structuur die dicht bij de individuele kunstenaars staat willen we graag helder zijn over hoe we staan ten opzichte van de aangekondigde besparingen. En daarom een toelichting, in navolging van het standpunt van Vooruit en andere organisaties in het kunstenveld.

Wij geven dit mee:

 • dat besparen op cultuur net het tegenovergestelde is van wat Vlaanderen vandaag nodig heeft, wil het genereus, gastvrij en innovatief zijn;
 • dat een besparing van 60% op projectmiddelen nefast is voor de culturele toekomst van Vlaanderen;
 • dat een vrijwel lege projecten-pot voor individuele kunstenaars, wpZimmer letterlijk en figuurlijk in het hart raakt;
 • dat het ons zal dwingen om de werking ingrijpend te herbekijken samen met de kunstenaars;
 • dat wij, ondanks de besparingen, ons artistiek budget zullen sparen en het met één medewerker minder zullen doen;
 • dat wij ons de vraag stellen waarom het waardevoller zou zijn om te investeren in bedrijven en in economie;
 • dat organisaties met een focus op ontwikkeling extra fragiel zijn omdat hun flexibele werking op maat vaak onzichtbaar is en nauw verknoopt met die van de individuele kunstenaars;
 • dat wij vragen aan de culturele wereld om te tonen wat solidariteit daadwerkelijk is, en daarbij verder te gaan dan een nieuwe profielfoto op Facebook;
 • dat we mee de schouders zullen zetten onder solidariteitsacties voor de kunsten, de media, sociaal-culturele organisaties,… en we ons zullen engageren in de sociale strijd voor een sociaal en ecologisch rechtvaardige samenleving;

Het wpZimmer-team.

Investeer meer in kunst en cultuur, niet minder.
Investeer meer in kunst en cultuur, niet minder.

wpZimmer is een internationale werkplaats met een focus op performance, dans en hybride kunstvormen. De organisatie draait rond de noden van de artiesten, hun verlangen om te onderzoeken of te creëren en de ontwikkeling van hun vaardigheden en praktijken. Een -60% cut op de projectsubsidie heeft desastreuze gevolgen voor de artiesten. Onderteken deze petitie om een duidelijk signaal te geven. #thisourculture #stateofthearts

Publiek toonmoment: ETERNAL – Christian Bakalov
Christian Bakalov
Publiek toonmoment: ETERNAL – Christian Bakalov

Dit weekend, op zat. 2 en zon. 3 nov., organiseert Christian Bakalov een publiek toonmoment van ETERNAL. ETERNAL is het laatste deel van zijn trilogie ETERNIA. Kom langs bij wpZimmer tussen 12u en 00u! Gratis, zonder reservatie.

WIPCOOP in Antwerpen
WIPCOOP in Antwerpen

Work In Progress Coöperatie – strijkt opnieuw neer in Arenberg. 8 artiesten uit Antwerpen tonen Work In Progress (max. een half uur) en nemen het publiek mee op de wonderbaarlijke route van hun creatieproces. Een selectie van professionelen (dramaturgen, programmatoren, producers, …) gaat na elke ‘WIP’ een uur in dialoog met de artiesten over het getoonde werk en verdere stappen. Tijdens deze breaks kan het publiek zich laten inspireren door pitches over artistieke initiatieven in de stad of in gesprek gaan met de artiesten.

De ‘WIP’-formule, sinds 2009 een belangrijke draaischijf van het Mestizo Arts Platform (MAP), is een kruisbestuiving tussen een veertigtal organisaties, om voelsprieten te finetunen en artiesten te helpen doorstromen naar de podia. wpZimmer is één van die organisaties. Op initiatief van MAP en met het coöperatieve gedachtegoed in het achterhoofd is deze formule ontkiemd tot een interstedelijke coproductie in Antwerpen, Brussel en Gent, met jaarlijks Work In Progress in elke stad.

Het programma voor Antwerpen:

07.11 // DE ARTIESTEN (theater & mixvormen): Younes Van den Broeck, Mike De Ridder, Zukisa Nante en Khalid Koujili El Yakoubi

08.11 // DE ARTIESTEN (dans & mixvormen): Bruno Agbozo, Luke Jessop, Alex Akuete en Daisy Wouters

20.11// WIPCOOP @ KVS, Brussels

28.11 // WIPCOOP @ CAMPO Victoria, Gent

Artistiek leider Carine Meulders gaat haar laatste seizoen in bij wpZimmer
Artistiek leider Carine Meulders gaat haar laatste seizoen in bij wpZimmer

Volgende zomer neemt Carine Meulders afscheid van wpZimmer, waar ze 14 jaar lang de artistieke krijtlijnen uittekende. Ze bouwde wpZimmer tijdens de voorbije jaren mee uit tot een internationale residentieplek met een stevig netwerk in binnen- en buitenland, waar kunstenaars hun traject en werk op een duurzame wijze kunnen ontwikkelen. 

Ik voel dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. In het licht van de nieuwe beleidsronde die er aankomt is het voor wpZimmer een goed moment om de fakkel door te geven en ruimte te maken voor andere stemmen, nieuwe werk- en organisatievormen en inspirerende toekomstvisies. Ik heb nog geen concrete toekomstplannen, maar wil graag blijven werken met kunstenaars.”, zo stelt ze naar aanleiding van haar vertrek in wpZimmer. 

Het artistieke beleid van wpZimmer zal vanaf september 2020 opgenomen worden door een meerstemmig artistiek team onder leiding van Helga Baert.

residentie
in residentie
Charlotte Goesaert
in residentie

Charlotte Goesaert duikt momenteel onder in wpZimmer om te werken aan haar onderzoek. Na de creatie van haar drie voorstellingen EPIC FAILLoophole en ChitChat, heeft ze de behoefte om door middel van een langdurig onderzoek nieuwe wegen uit te zetten om het thema onvolmaaktheid te vertalen naar de scène.

performance
Dounia Mahammed op Night Shift
Dounia Mahammed
Dounia Mahammed op Night Shift

Op zaterdag 14.09 staat Dounia Mahammed met een tal van andere bijzondere kunstenaars op Night Shift: from dusk till dawn. Van schemer tot dageraad kunnen ze hun recente projecten en try-outs aan een breed publiek tonen in een ongedwongen setting. Dounia zal een inkijk geven over haar onderzoek over loslaten en vasthouden van de ingewikkelde ontwikkeling der dingen.

performance
The Horror Garden in de Lustwarande
Gosie Vervloessem
The Horror Garden in de Lustwarande

Deze zondag 8.09 staat Gosie Vervloessem met The Horror Garden op Brief Encounters ’19 #2 van Lustwarande. Klik hier voor meer info over Brief Encounters ’19 #2.

vacature
wpZimmer zkt. productie- en communicatiemedewerker
wpZimmer zkt. productie- en communicatiemedewerker

wpZimmer zoekt een gemotiveerde productie- en communicatiemedewerker als een centrale schakel in het team van 5 medewerkers.

De functieomschrijving vind je hier.

residentie
residentie: The Nature Of
Gosie Vervloessem
residentie: The Nature Of

1 > 15/08 – Arnes (IS)
19/08 > 2/09 – Hornaffjordur (IS)
Toonmomenten op 15 en 30 augustus

The nature of is een zoektocht naar hoe onze relatie tot de natuur smaakt. Het is een filosofisch onderzoek door middel van de smaakzin met als belangrijkste onderzoeksinstrument onze tong en ons verteringssysteem.

Tijdens haar verblijf in Ijsland zal Gosie werk ontwikkelen dat ze vorig jaar startte in Hevergardi (IS). Het werkproces en de toonmomenten zullen plaatsvinden op 2 plekken in Ijsland. Voor dit onderzoek werkt Gosie samen met beeldend kunstenares Tinna Ottensen.

Artistiek traject
Performances beyond 2 shores
Dounia Mahammed
Performances beyond 2 shores

17 > 21.06.2019 – Napoli Teatro Festival Italia (IT)

Tijdens het Napoli Teatro Festival Italia vond de eerste vergadering van het Europees gesteunde platform Performances beyond 2 shores plaats.

Tegen de achtergrond van het groeiend racisme en populisme die de Italiaanse politiek en publieke opinie in zijn greep houdt, ontmoeten een groep Arabische kunstenaars in Europa enkele lokale kunstenaars en bespraken onderwerpen als vrijheid van meningsuiting, herinnering, Arabisch theater in Europa en de podiumkunsten als een interculturele dialoog.

Dounia Mahammed nam deel aan het evenement, samen met Anis Hamdoun, Sara Shaarawi en Wihad Suleiman.

residentie
Oracle
Michel Yang
Oracle

Oracle is een collectieve praktijk ontwikkeld door Caroline Daish, Justine Maxelon en Michel Yang in 2015. In de afgelopen drie jaren is Oracle gepresenteerd in verscheidene contexten en spontaan verschenen in de publieke ruimte

Residentie
DDDDDDDDDDUETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
Dan Mussett
DDDDDDDDDDUETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Tijdens hun residentie in wpZimmer werken Dan en Laurent naar het eind van hun ddddddddddduettttttttttttttttttttttttt, culminerend in een toonmoment op 5 juli.

workshop

wpZimmer organiseert in samenwerking met State of the Arts (SOTA) een workshop rond de Fair Arts Almanac 2019: een informatieve en inspirerende kalender over fair practices in de kunsten. Alle artiesten en kunstwerkers zijn welkom om de almanak te leren kennen en gebruiken als een waardevolle tool op vlak van kennisdeling en reflectie.

Voorafgaand aan de OPENHUIS organiseren we een leessessie / interactieve workshop begeleid door Katrien Reist en Derk Byvanck over ecologische thema’s. Ideeën en voorstellen die naar voor komen in de discussie kunnen dan weer gebruikt worden voor de volgende editie van de almanak.

Inschrijven via charlotte@wpzimmer.be (beperkte capaciteit, slechts 20 personen!)

save the date
OpenHuis
OpenHuis

Op 9 juni zetten we opnieuw de poort van wpZimmer open voor de OpenHuis. Voor deze 14de editie zoomen we in op het thema ‘Landschappen in Transitie‘. We tonen werk van Karl Van Welden, Gosie Vervloessem, Fabrice Samyn, Dounia Mahammed en Leonardo Delogu / DOM-. Ook Tuur en Flup Marinus verwelkomen jullie in hun atelier en we voorzien drankjes en hapjes voor tussendoor.

Residentie
Onderzoeksresidentie Evelien Cammaert
Evelien Cammaert
Onderzoeksresidentie Evelien Cammaert

Deze week krijgen we gezelschap van Tine Van Aerschot en Evelien Cammaert. Beide dames werken momenteel aan hun onderzoek. Terwijl Tine zich verdiept in de studies over ongeloof, reflecteert Evelien over verzamelde beelden, teksten en performatief materiaal om nieuwe strategieën te ontwikkelen voor de volgende fase van haar maakproces.

Residentie
Onderzoeksresidentie Tine Van Aerschot
Tine Van Aerschot
Onderzoeksresidentie Tine Van Aerschot

Deze week krijgen we gezelschap van Tine Van Aerschot en Evelien Cammaert. Beide dames werken momenteel aan hun onderzoek. Terwijl Tine zich verdiept in de studies over ongeloof, reflecteert Evelien over verzamelde beelden, teksten en performatief materiaal om nieuwe strategieën te ontwikkelen voor de volgende fase van haar maakproces.

Residentie
Hyphen
Charlotte Vanden Eynde
Hyphen

De komende twee weken komen Charlotte Vanden Eynde en Nicolas Rombouts werken in wpZimmer. In 2015 ontmoetten zij elkaar toen ze werden uitgenodigd voor een publieke improvisatie. Er ontvouwde zich een bijzondere artistieke wisselwerking, waarbij hun beide manieren van creëren veel raakvlakken hebben. Dit seizoen doorlopen zij een onderzoekstraject dat ze volgend jaar uitwerken in een voorstelling.

Residentie
When I look at a Strawberry, I think of a Tongue
When I look at a Strawberry, I think of a Tongue

Deze week verwelkomen we danser/choreografe Lisi Estara’s, muzikant/componist Mirko Banovic, theatermaker/auteur Kristien De Proost en dramaturge/theatermaker Sara Vanderieck in wpZimmer waar ze zullen werken aan “When I look at a Strawberry, I think of a Tongue“.

Residentie
The Red Queen
Luke Jessop
The Red Queen

Tijdens de residentie in wpZimmer zullen Luke Jessop en Karenina Lambrechts werken aan hun duet. De eerste ideeën worden in de studio uitgeprobeerd. Op vrijdag (03.05) zullen ze een informele presentatie houden. Welkom!

Save the date
Programmers’ Days 10 & 11 mei 2019
Programmers’ Days 10 & 11 mei 2019

The programmers’ days are back! Samen met kunstenwerkplaats Pianofabriek, Hiros, Caravan Production, Kosmonaut Production and CAMPO bereiden we twee spannende dagen met nieuw werk voor op 10 en 11 mei. Dit jaar zullen o.a. Kinga Jaczewska, Ula Sickle, Cecilia Lisa Eliceche & Leandro Nerefuh, Jaha Koo, Christophe Meierhans, Benjamin Vandewalle, Liz Kinoshita, Danae Theodoridou, Karl Van Welden and Gosie Vervloessem werk presenteren. Een gedetailleerd programma volgt binnenkort.

Voorstelling
MARS II @ Metz
Karl Van Welden
MARS II @ Metz

MARS II – in situ wordt 1 en 2 maart 2019 gepresenteerd in Arsenal Metz.

residentie
NECROPOLIS
Arkadi Zaides
NECROPOLIS

Het startpunt voor NECROPOLIS was een artikel in The Guardian met een lijst van 34.361 sterfgevallen van vluchtelingen en migranten die sinds 1993 Europa probeerden te bereiken.

OPEN CALL
Leonardo Delogu + Victor Turner’s liminality = 3-day workshop @wpZimmer
Leonardo Delogu
Leonardo Delogu + Victor Turner’s liminality = 3-day workshop @wpZimmer

Voor zijn residentie in wpZimmer is Leonardo Delogu op zoek naar (professionele) dansers. Tijdens een driedaagse workshop zullen hij en de dansers onderzoek verrichten naar de liminale fase, een concept van de culturele antropoloog Victor Turner.

18-20 april 2019
10u-13u / pauze / 14u -17u
Lunch inbegrepen

Inschrijven via charlotte@wpzimmer.be

Residentie
Critical Techno, ‘So, do you believe in spirits?’
Helena Dietrich
Critical Techno, ‘So, do you believe in spirits?’

Voor de tweede editie van Critical Techno ‘So, do you believe in spirits?’ worden vragen gesteld over buitenaardse lichaamservaringen, paranormale perceptie en de middelen om met geesten te communiceren.

Dag van de Dans
New Measuring Rites
Manon Santkin
New Measuring Rites

Betreed een wereld waar krachten gevoeld worden, kleuren blijven veranderen, obstakels verschijnen en verdwijnen. Dit universum genaamd New Measuring Rites, gecreëerd door Manon Santkin, zal dit jaar tijdens Dag van de Dans in wpZimmer toegankelijk zijn.

Residentie
Composities in het wilde weg
Wouter Krokaert
Composities in het wilde weg

Deze week is Wouter Krokaert te gast die samen met Katja Dreyer en Charlotte Vande Eynde zal werken aan de choreografie van ‘Composities in het wilde weg.

open call
PowerTalks III: Boost je podiumconcept!
PowerTalks III: Boost je podiumconcept!

Je bent een beginnend kunstenaar (theater, dans, comedy, performance, slam poetry, hiphop, cross-overs, …) met een straf concept voor een voorstelling. Je bent op zoek naar mensen waarmee je over dat idee kan praten – professionele gesprekspartners met heel wat ervaring, een open geest en een diverse achtergrondkennis. Je zou graag samen zitten met verschillende professionals uit het veld, zodat je je concept kan aftoetsen aan verschillende perspectieven.

Ben jij die persoon? Klik hier!

Residentie
The Art of a Culture of Hope
Jessica Huber
The Art of a Culture of Hope

11 > 24 feb 2019

Tijdens hun residentie in wpZimmer zullen ze werken aan het derde deel van dit project “The Art of a Culture of Hope”, “Archive of Hope & Fear”. Dit archief is een poging om de opgedane ervaringen tijdens “The Art of a Culture of Hope” sessies te delen. Dit web van antwoorden en tedere provocaties zijn doorheen heel Europa verzameld via performatieve deelnames door meer dan dertig kunstenaars en in workshops met de lokale bevolking.

Performance
Recipes for Disaster @ Atelier 210
Gosie Vervloessem
Recipes for Disaster @ Atelier 210
zat 16 en zon 17 feb 2019
telkens om 14h
Atelier 210

Tijdens het festival SINGULIER (14 > 17 feb 2019) gaat Gosie Vervloessem terug aan de slag met haar huis-, keuken- en tuingereedschap. In Recipes for Disaster: The Magazine & Tupperware Party stelt Gosie Vervloessem enkele essentiële vragen over onze drang naar classificatie en controle. Hoe gaan we om met de chaos in ons dagelijks leven? Hoe bevrijden we onszelf uit de quarantaine van onze eigen badkamer? Kunnen we ons een leven inbeelden dat rommelig en minder steriel is