wpZIMMER PROJECTS
INTRODUCING: MONSTERS SCHOOL
grafisch ontwerp door Joud Toamah

NIEUWS

INTRODUCING: MONSTERS SCHOOL

wpZimmer presenteert met trots Monsters School. Monsters School is een collectief en duratief experiment gedurende de hele maand juli. Een performatieve transformatie van “school” in een ruimte van co-creatie. Dit proces van anders worden is een praktijk van afleren en ongedaan maken terwijl je velen bent. Monsters School zet haar voet in het Middelheimpark, een partner in het anders worden.

Monsters Assembly is een collectief dat bijeengeroepen wordt door wpZimmer. Het is geïnitieerd door Helga Baert en Gosie Vervloessem (wpZimmer) en wordt geleid door de artistieke praktijken van Leonardo Delogu en Carolina Mendonça. Monsters School is een collectief werk van Monsters Assembly: Leonardo Delogu (kunstenaar), Carolina Mendonça (kunstenaar), Gosie Vervloessem (kunstenaar-curator), Dušica Dražić (artistiek adviseur), Alex Schuurbiers (opbouwwerker) en 8 deelnemers Prisca-Agnes Nishimwe, Laurent Delom de Mézerac, Joud Toamah, Lois Loumonga Brochez, Elien Verschueren, Kaori Ishiguro, Denys Shantar en Miles Fischler.

Monsters School ondersteunt een vrije ruimte van samen studeren en oefenen, het delen van kennis en ervaringen. De uitwisseling tussen velen is geworteld in kwetsbaarheid en plezier, en wekt een sensualiteit op van het lichaam en de zintuigen.

Voel je vrij om de Monsters School al vanaf 7/06 te verkennen bij Atelier van Lieshout in Middelheim Park. Lees, schrijf, dans, doe een dutje en neem deel aan deze meeslepende ervaring.

Elke zaterdag in juli nodigen onze monsters je uit voor de Monsters picknick. De picknick is een uitnodiging om het monster in onszelf te voeden. In de idyllische parkomgeving van Middelheim, terwijl we een picknickkleed delen, duiken we in het vormgeven van een performatieve ervaring die de schemerzone van onze zintuigen verkent en onderzoekt. De Monsters School Picknicks zijn een onderbreking van de dagelijkse schommelingen van de tijd om informeel de notities en ervaringen te delen die zijn verzameld tijdens de Monsters School uren; beschouw het als speeltijd.

Lees het interview met curator Anna Stoppa en de leden van de Monsters Assembly: Gosie Vervloessem, Carolina Mendonça en Leonardo Delogu hier .