wpZIMMER PROJECTS
WIPCOOP in Antwerpen

WIPCOOP in Antwerpen

Work In Progress Coöperatie – strijkt opnieuw neer in Arenberg. 8 artiesten uit Antwerpen tonen Work In Progress (max. een half uur) en nemen het publiek mee op de wonderbaarlijke route van hun creatieproces. Een selectie van professionelen (dramaturgen, programmatoren, producers, …) gaat na elke ‘WIP’ een uur in dialoog met de artiesten over het getoonde werk en verdere stappen. Tijdens deze breaks kan het publiek zich laten inspireren door pitches over artistieke initiatieven in de stad of in gesprek gaan met de artiesten.

De ‘WIP’-formule, sinds 2009 een belangrijke draaischijf van het Mestizo Arts Platform (MAP), is een kruisbestuiving tussen een veertigtal organisaties, om voelsprieten te finetunen en artiesten te helpen doorstromen naar de podia. wpZimmer is één van die organisaties. Op initiatief van MAP en met het coöperatieve gedachtegoed in het achterhoofd is deze formule ontkiemd tot een interstedelijke coproductie in Antwerpen, Brussel en Gent, met jaarlijks Work In Progress in elke stad.

Het programma voor Antwerpen:

07.11 // DE ARTIESTEN (theater & mixvormen): Younes Van den Broeck, Mike De Ridder, Zukisa Nante en Khalid Koujili El Yakoubi

08.11 // DE ARTIESTEN (dans & mixvormen): Bruno Agbozo, Luke Jessop, Alex Akuete en Daisy Wouters

20.11// WIPCOOP @ KVS, Brussels

28.11 // WIPCOOP @ CAMPO Victoria, Gent